Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Joe Biden a promis premierului Naftali Bennett că Statele Unite vor continua să sprijine Israelul

smartradio.ro
joe biden

Preşedintele american Joe Biden a promis vineri prim-ministrului Naftali Bennett că Statele Unite vor continua să sprijine Israelul, transmite dpa.

"SUA vor fi mereu acolo pentru Israel", a declarat Joe Biden în timpul primei vizite a premierului Naftali Bennett la Casa Albă.

"Între cele două naţiuni ale noastre există un parteneriat de nezdruncinat", a subliniat preşedintele american.

"Israelul ştie că nu avem aliaţi mai buni sau mai fiabili în lume decât Statele Unite ale Americii". Ţara sa va sta întotdeauna alături de SUA, a declarat, la rândul său, Naftali Bennett, relatează Agerpres.ro.

Şeful guvernului israelian a precizat că Iranul se află pe agenda discuţiilor cu preşedintele Biden. El şi-a exprimat recunoştinţa pentru asigurările date de liderul de la Casa Albă, conform cărora Iranul nu trebuie să aibă vreodată acces la arme nucleare.

Naftali Bennett a subliniat că va aduce un "spirit nou ... spirit al bunăvoinţei, spirit al speranţei, un spirit al decenţei şi onestităţii".

Noul executiv israelian a depus jurământul la jumătatea lunii iunie, fiind rezultatul unei coaliţii formate din opt partide, inclusiv un partid arab, ceea ce este o premieră. Coaliţia a reuşit să îl înlăture de la putere pe liderul Benjamin Netanyahu, care a dominat timp de mulţi ani scena politică din Israel.

Premierul Bennett i-a transmis condoleanţe preşedintelui Biden după atacul de pe aeroportul din Kabul în care şi-au pierdut viaţa 13 soldaţi americani şi zeci de afgani.

Întâlnirea dintre cei doi lideri trebuia să aibă loc joi, dar a fost amânată din cauza evoluţiilor dramatice din Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.