Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Liderii lumii, criticați pentru mijloacele lor de deplasare neecologice după îndemnurile împotriva încălzirii globale de la COP26

politico.eu
Boris Johnson

După ce a îndemnat la eforturi împotriva încălzirii globale în timpul Conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow, premierul britanic se va întoarce la Londra cu avionul, mijloc de transport mult mai poluant decât trenul, obligând biroul său de presă să formuleze luni justificări, informează AFP.

Venit direct duminică de la reuniunea G20 de la Roma, liderul britanic conservator a ajuns în Scoţia, unde are loc până pe 12 noiembrie o conferinţă a ONU crucială pentru viitorul planetei, la bordul unui Airbus oficial al guvernului Regatului Unit.

Boris Johnson va folosi acelaşi avion pentru a se întoarce marţi la Londra, a anunţat Downing Street, după ce a atenţionat că în cazul unui eşec al COP26 pentru intensificarea eforturilor în vederea limitării încălzirii climatice, "copiii noştri (...) nu ne vor ierta".

"Este important ca premierul să poată circula în ţară şi noi suntem foarte constrânşi de timp", a justificat purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson, întrebat în legătură cu aceasta de jurnalişti la Glasgow. "Carburantul pe care îl folosim este durabil şi emisiile sunt de asemenea compensate", a insistat el.

Alţi lideri au fost de asemenea criticaţi pentru mijloacele lor de deplasare neecologice, în special preşedintele american Joe Biden, al cărui convoi la G20 de la Roma a totalizat peste 80 de vehicule, printre care maşina sa oficială cu un consum extrem de mare, supranumită "The Beast", informează Agerpres.ro.

Aviaţia este în colimatorul apărătorilor de mediu, însă mulţi dintre cei care au ales trenul pentru a veni la COP26 duminică au fost nevoiţi să revină la acest mod de deplasare mult mai poluant, din cauza unei întreruperi, duminică, a traficului feroviar între Londra şi Glasgow, în urma prăbuşirii unui copac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.