Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Liderul comuniştilor din Republica Moldova atacă guvernarea la postul public de televiziune

News.ro
Vladimir Voronin

Liderul comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, acuză actuala guvernare de la Chişinău că ar fi preocupată mai mult de imaginea sa pe plan extern, ignorând problemele reale ale cetăţenilor moldoveni, relatează vineri portalul IPN.

Potrivit lui Voronin, sarcina principală a autorităţilor ar trebui să fie modernizarea agriculturii, crearea locurilor de muncă şi relansarea economiei, nu deplasările în străinătate.

"Lumea a obosit deja de cuvântul 'reformă' ", susţine Voronin, adăugând că, deşi despre reformă se vorbeşte de ani, aceasta se limitează doar la a alunga cadrele vechi din sistem şi la instalarea în funcţie a oamenilor celor care vin la guvernare.

"Agricultura este distrusă, nu există pieţe de desfacere. În Europa nu putem duce marfa pentru că nu corespundem standardelor, piaţa rusă este închisă pentru că ne-am poziţionat la Kiev pe platforma Crimeea împotriva Rusiei. Acestea sunt problemele reale, de ele trebuie să fie preocupată guvernarea, nu de aceste călătorii în străinătate", a spus Voronin în cadrul emisiunii "Moldova în direct' de la postul public de televiziune.

Liderul Partidului Comunist susţine că guvernanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) s-ar fi cramponat de cuvântul "reformă" şi folosesc această retorică pentru a distrage atenţia publică de la problemele grave cu care se confruntă ţara, relatează Agerpres.ro.

Voronin a calificat drept "insignifiante" cele 36,4 milioane de euro oferite de Uniunea Europeană în calitate de suport bugetar. Liderul comuniştilor spune că Republica Moldova nu poate miza la nesfârşit pe fonduri din exterior.

"Ce înseamnă pentru Republica Moldova, chiar dacă nu suntem o ţară atât de mare, 36 de milioane de euro? Nimic, e zero, suma este doar pentru a-i achita Nataliei Gavriliţă deplasările în străinatate. Dacă vom aştepta doar credite şi granturi străine nu vom realiza nimic. Trebuie să ne organizăm economia, să creăm condiţii de deschidere a afacerilor, care aduc bani ţării, dar nu să stăm şi să aşteptăm să ni se dea de pomană. Mai ales că aceste credite care ni se oferă nu reprezintă pomană, va trebui să le întoarcem cu dobândă", a adăugat el.

Veteranul comunist şi-a exprimat indignarea că de la începutul sesiunii parlamentare de toamnă-iarnă niciun proiect al opoziţiei nu a fost introdus pe ordinea de zi pentru a fi dezbătut în plenul Legislativului, fiind ignorată vocea oponenţilor puterii, conform IPN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.