Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Lupte grele continuă între talibani și Forțele de rezistență

TOLO.news
talibani

Lupte violente dintre forțele talibane și frontul de rezistență sunt în curs de desfășurare, ambele părți susținând că au cauzat pierderi semnificative părții adverse.

Frontul de rezistență declară că atacurile intense ale talibanilor asupra lui Panjshir au fost respinse, iar forțele talibane au suferit mari pierderi în timpul luptelor.

Fahim Fetrat, membru al frontului de rezistență, a declarat că forțele talibane au atacat Panjshir din patru direcții, dar nu au putut intra în Panjshir.

„Sute de forțe inamice au fost ucise, rănite și arestate de forțele frontului național de rezistență. Zeci de vehicule blindate au fost incendiate și au rămas în zonă. Au pierdut mai multe zone în Gulbahar și Jabal Saraj”, a spus Fetrat.

Între timp, talibanii au negat că forțele lor ar fi suferit victime, afirmând că au avansat în Panjshir din mai multe direcții, informează Tolonews.com.

"Mujahidinii au făcut progrese în districtul Paryan din provincia afgană Panjshir, plecând din districtul Warsaj din provincia Takhar și districtul Kiran Wa Manjan din provincia Badakhshan și s-au întâlnit acolo. Mujahideenii au avansat și în Panjshir din direcția Kapisa. Zonele centrale din districtul Shotul din provincia Panjshir sunt încă sub controlul forțelor Emiratului Islamic," a declarat Anaamullah Samangani, membru al comisiei culturale a talibanilor.

Videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare arată lupte grele în curs între cele două părți.

Între timp, fostul președinte afgan Hamid Karzai, într-o declarație susținută vineri, a cerut ambelor părți să înceteze lupta și să-și rezolve problemele prin dialog.

„Îndemn ambele părți să rezolve problema prin negocieri, astfel încât națiunea noastră care suferă să se bucure de pace și prosperitate depline”, se arată în declarație.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că toată lumea dorește ca talibanii și alte grupuri etnice și politice să ajungă la un acord și să formeze un guvern incluziv.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.