Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Opt civili au fost ucişi şi 23 au fost răniţi de tiruri de artilerie atribuite armatei turce în nordul Irakului

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Opt civili, printre care femei şi copii, au fost ucişi şi 23 au fost răniţi miercuri în nordul Irakului de tiruri de artilerie atribuite armatei turce şi care au lovit un parc din regiunea Kurdistan, au indicat responsabili locali, citaţi de AFP.

Cele mai multe victime erau 'turişti arabi irakieni în majoritate din centrul şi sudul Irakului', care au fugit de temperaturile caniculare pentru a găsi puţină răcoare în zonele înalte din Kurdistanul autonom, a declarat Mushir Bashir, şeful districtului Zakho, unde se află parcul respectiv, în apropierea satului Parakh.

'Turcia a lovit în două rânduri satul astăzi', a adăugat el.

Intervievat de televiziuni locale, Bashir a spus că 'tirurile de artilerie turce în regiunea turistică Parakh au făcut opt morţi şi 23 de răniţi'.

Persoanele decedate sunt trei femei, doi copii şi trei bărbaţi, a indicat un responsabil medical din Zakho, Amir Ali, potrivit Agerpres.ro.

O sursă din Ministerul Apărării al Turciei a declarat pentru AFP că nu dispune 'de nicio informaţie care să indice sau să confirme tiruri de artilerie în acea zonă'.

Turcia, care a instalat de facto zeci de baze militare de 25 de ani în Kurdistanul irakian, a lansat la mijlocul lunii aprilie o nouă operaţiune militară împotriva rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în nordul Irakului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.