Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Peste 2.000 de coarne de rinocer au fost arse în India pentru a transmite un mesaj împotriva comerţului ilegal

www.worldwildlife.org
Rinocer Negru

Oficiali din statul indian Assam (nord-est) au ars miercuri peste 2.000 de coarne de rinocer pentru a trimite un mesaj asupra necesităţii protejării acestui animalul vulnerabil cu ocazia Zilei Mondiale a Rinocerului, relatează dpa.

Coarnele distruse ar fi adus milioane de dolari pe piaţa neagră datorită utilizării lor în fabricarea unor medicamente tradiţionale în Asia şi devenite, de asemenea, un simbol al influenţei şi bogăţiei în Vietnam şi China.

"Guvernul din Assam a finalizat eliminarea publică a 2.489 de coarne de rinocer din diverse trezorerii ale statului în vederea eradicării concepţiilor greşite despre protejarea rinocerului", a afirmat guvenul pe pagina sa oficială de Twitter.

Postarea a fost însoţită de fotografii ale şefului guvernului din Assam, Himanta Biswa Sarma, aprinzând un rug funerar format din coarne de rinocer pe un stadion lângă Parcul Naţional Kaziranga.

Oficiali au declarat că aceste coarne au provenit de la rinoceri care au murit din cauze naturale, în timp ce altele au fost confiscate de la braconieri de-a lungul mai multor ani, informează Agerpres.ro.

"Această ceremonie este un mesaj adresat braconierilor şi contrabandiştilor că astfel de obiecte nu au nicio valoare", a declarat MK Yadava, şeful direcţiei pentru protecţia vieţii sălbatice din Assam.

Preţul unui kilogram de corn de rinocer poate ajunge şi la 60.000 de dolari pe piaţa neagră din Asia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.