Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Premierul britanic Boris Johnson, la finalul COP26: 'Trebuie să punem bani pe masă pentru ţările sărace'

politico.eu
Boris Johnson

''Trebuie să punem bani pe masă pentru ţările sărace'', a insistat vineri premierul britanic Boris Johnson, gazdă a conferinţei COP26 privind schimbările climatice.

''Este ceea ce trebuie să se întâmple în orele următoare. Oamenii trebuie să vadă că sunt suficienţi bani pentru început şi că sunt suficiente angajamente pentru a începe'', a adăugat el, potrivit AFP, în timp ce discuţiile aprinse continuă la această conferinţă ce ar fi trebuit în mod normal să se încheie vineri la ora 18:00 GMT.

''Nu vom reuşi să rezolvăm totul la COP, dar măcar putem începe'', a mai spus premierul britanic în această declaraţie dată în timp ce vizita un centru de vaccinare anti-COVID-19 din Anglia.

Problema asistenţei financiare destinate ţărilor cel mai puţin dezvoltate pentru a face faţă consecinţelor schimbărilor climatice este unul dintre punctele majore care întârzie încheierea unui acord, în contextul în care ţările bogate nu şi-au respectat angajamentul privind un ajutor de 100 de miliarde de dolari pe an promis ţărilor sărace, potrivit Agerpres.ro.

Statele cel mai puţin dezvoltate şi cele în dezvoltare s-au declarat ''extrem de dezamăgite'' de conţinutul unui proiect de acord al COP26 care cere ţărilor bogate să-şi îndeplinească, şi chiar să-şi depăşească promisiunea avansată, dar fără a fixa termene sau modalităţi precise de aplicare a angajamentului.

Sumele solicitate de ţările care cer asistenţă însumează nevoi de finanţare cuprinse între 750 şi 1.300 de miliarde de dolari pe an, cifre înscrise şi într-un proiect de raport al experţilor ONU privind clima, consultat de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.