Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Rusia a desfăşurat avioane de luptă MiG-31K cu rachete hipersonice la baza sa aeriană Hmeimim din Siria

news.yahoo.com
avioane de luptă MiG-31K cu rachete hipersonice

Rusia a desfăşurat avioane de luptă MiG-31K cu rachete hipersonice Kinjal, precum şi bombardiere strategice cu rază lungă de acţiune Tupolev Tu-22M la baza sa aeriană Hmeimim din Siria, pentru exerciţii navale, informează Reuters, preluând o ştire transmisă marţi de agenţia Interfax, care citează Ministerul Apărării de la Moscova.

Avioanele trimise la baza Hmeimim vor lua parte la exerciţii în Mediterana de Est, în cadrul unei intensificări a activităţii militare a Rusiei în contextul crizei cu Occidentul în legătură cu Ucraina şi securitatea în Europa.

Moscova a anunţat pe 20 ianuarie că marina sa militară va desfăşura o serie de exerciţii în care vor fi implicate toate flotele sale de la Pacific la Atlantic, cu participarea a 10.000 de soldaţi, 140 de nave de război şi zeci de avioane.

Regimul de la Damasc al preşedintelui Bashar al-Assad este un aliat ferm al Moscovei de când aceasta a lansat în sprijinul său o campanie de lovituri aeriene în Siria în 2015, potrivit Agerpres.ro.

Pe lângă baza aeriană de la Hmeimim, Rusia mai controlează şi baza navală de la Tartus.

Rusia a trimis avioane de luptă dotate cu rachete Kinjal pentru prima dată anul trecut, după ce a extins pista de la baza Hmeimim pentru a primi astfel de aeronave, a afirmat Rob Lee, analist militar la Foreign Policy Research Institute din Statele Unite.

Potrivit analistului, aceste desfăşurări indică spre o prezenţă militară în creştere a Rusiei în Orientul Mijlociu şi spre capacitatea acesteia de a acţiona în diferite regiuni şi a-şi proiecta puterea.

Media ruse au relatat că rachetele hipersonice Kinjal pot lovi ţinte la distanţe de până la 2.000 km. Kinjal este una din armele strategice anunţate de preşedintele rus Vladimir Putin în martie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.