Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Secretarul general al CSTO: 'Nimeni nu vrea un război. Nici Rusia, nici alte țări'

akipress.com
Stanislav Zas

Nimeni nu este interesat de o posibilă escaladare a situației tensionate între Rusia și Ucraina, a declarat, duminică, Stanislav Zas, secretarul general al Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), o organizație de securitate post-sovietic condus de Rusia.

"Nimeni nu vrea un război. Nici Rusia, nici alte țări din această regiune. Nu avem nevoie de unul aici. Desigur, riscurile de provocări sunt foarte mari, însă trebuie evitate", a spus el într-un interviu cu postul de televiziune din Belarus STV.

Citește și: Rusia intenționează să recruteze tineri din regiunile separatiste ale Ucrainei - Donețk și Lugansk. Recrutări se fac și în Transnistria

"Exercițiile militare care urmează să înceapă pe teritoriul Belarusului au un caracter pur defensiv. Este treaba internă a Belarusului și Rusiei, deoarece acestea desfășoară aceste exerciții pe teritoriul lor", a spus el, adăugând că "este necesar să luăm în considerare preocupările și temerile exprimate despre aceste exerciții”.

"Este necesar să se adauge transparență și deschidere în ceea ce privește aceste exerciții. Va ajuta la construirea încrederii", a subliniat el, potrivit Tass.com.

Citește și: Canada își retrage angajații neesențiali de la Ambasada sa din Kiev

Exercițiile Uniunii bieloruso-ruse vor avea loc în perioada 10-20 februarie în Belarus, ca parte a testării forțelor de răspuns rapid ale Uniunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.