Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada își retrage angajații neesențiali de la Ambasada sa din Kiev

Travelweek
Canada

Canada a anunțat că va retrage temporar familiile diplomaților cu copii minori din Ucraina din cauza situației tensionate de la granița țării cu Rusia.

Duminică, autoritățile canadiene au anunțat că Ottawa a decis să „retragă temporar” angajații neesențiali și persoanele aflate în întreținere rămase la Ambasada de la Kiev.

Citește și: Autorităţile ucrainene îndeamnă Occidentul să dea dovadă de 'vigilenţă şi fermitate' în negocierile cu Rusia

„Pe măsură ce continuăm să monitorizăm îndeaproape situația, cea mai mare prioritate a noastră rămâne siguranța și securitatea canadienilor”, se arată într-o declarație oficială a Global Affairs Canada. „Oficialii noștri sunt pregătiți să ofere asistență consulară cetățenilor canadieni, după cum este necesar”.

În declarație s-a menționat faptul că Ambasada Canadei în Ucraina rămâne deschisă.

Citește și: Rusia intenționează să recruteze tineri din regiunile separatiste ale Ucrainei - Donețk și Lugansk. Recrutări se fac și în Transnistria

„Așa cum a anunțat la începutul acestei săptămâni, Canada va consolida echipa de la Ambasada Canadei din Kiev, Ucraina, cu oficiali cu experiență în domenii precum reforma sectorului de securitate, gestionarea conflictelor, reforma democratică, serviciile consulare și diplomația”, se mai arată în comunicat. „Împreună, ne vor crește capacitatea diplomatică și ne vor permite să continuăm să evaluăm și să răspundem la situația în evoluție în sprijinul Ucrainei”, informează thehill.com.

Canadienilor li se recomandă în continuare să evite toate călătoriile neesențiale în Ucraina, din cauza a ceea ce este considerat de Ottawa drept „amenințări în curs de desfășurare a Rusiei și acumulare militară în jurul țării”. Săptămâna trecută, Canada a decis să retragă din țară familiile diplomaților cu copii minori.

Citește și: Americanii mai au o 'armă': Radio Europa Liberă vrea să contribuie la dinamitarea propagandei ruse în Ucraina

Ottawa a afirmat că „este fermă în susținerea pentru suveranitatea, integritatea teritorială și independența Ucrainei”, condamnând presupusele „amenințări” ale Rusiei la adresa țării vecine. De asemenea, Canada a promis „consecințe puternice” în cazul unei „agresiuni ulterioare”.

Cu toate acestea, Rusia a negat în mod repetat pretinsele sale planuri de „invazie” a Ucrainei, exprimând îngrijorarea cu privire la faptul că țările occidentale (printre care Canada) continuă să trimită ajutoare militare țării sub pretextul presupusei „amenințări”.

Citește și: Rezerviştii ucraineni au fost convocați și au început pregătirile de război .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.