Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Serbarea de la Putna: Trenul de Putna își dublează capacitatea între 14 și 17 august

basilica.ro
Trenul de Putna

Trenul de Putna își dublează capacitatea între 14 și 17 august, când la Mănăstirea Putna are loc „Serbarea de la Putna – 2021. Continuitatea unui ideal”, la care participă studenți din țară și diaspora, oameni de cultură, oficialități și pelerini.

Pentru ruta Suceava-Putna, câte o garnitură va pleca din Suceava la 07:26, respectiv 18:45 zilnic. Trenurile de întoarcere pleacă din Putna la 05:04, respectiv 13:45, după slujbă. Trenurile vor avea de două ori mai multe vagoane – patru, în loc de unul sau două câte circulă în mod obișnuit, scrie Basilica.ro.

Linia ferată care duce la Putna este și ea la moment aniversar. După șase luni de suspendare, a fost redeschisă pentru circulația trenurilor în Anul Centenar al Marii Uniri. Evenimentul a avut loc chiar în ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, hramul Mănăstirii Putna.

Cu acel prilej, coroana reconstituită a Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare a fost adusă de la Suceava la Mănăstirea Putna cu trenul inaugural, însoțită de un grup de studenți membri ASCOR îmbrăcați în costum național.

Părintele Arhimandrit Melchisedec Velnic, Starețul Mănăstirii Putna, a binecuvântat trenul inaugural și gara renovată și a declarat: „Ni s-a spus să facem tot ce este posibil ca linia să nu se închidă. Eu vă spun: nu se va mai închide, mormântul lui Ștefan este un loc de memorie națională”.

Calea ferată spre Putna, pe care au circulat și membrii Familiei Regale, a fost inaugurată în 1898.

Seria de manifestări „Serbarea de la Putna – 2021. Continuitatea unui ideal” marchează 150 de ani de la Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni. Aceasta a fost organizată la Putna în 1871 de un comitet de inițiativă al studenților români din care făcea parte și Mihai Eminescu și a fost punctul de plecare în definire idealului de unitate națională al românilor.

Proiectul se desfășoară sub egida Patriarhiei Române și a Academiei Române și își propune să readucă în atenția românilor actualitatea idealului de unitate și să definească rolul tinerilor de astăzi în continuarea acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.