Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| SUA mizează pe Marea Britanie, Canada, Japonia și UE pentru a susține Ucraina în războiul cu Rusia

ft.com
razboi rusia ucraina

Uniunea Europeană probabil va avea contribuţii financiare semnificative pentru a permite funcţionarea statului ucrainean, a afirmat marţi secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, precizând că va cere contribuţii şi din partea Marii Britanii, Canadei şi Japoniei.

Miniştrii de Finanţe din statele membre ale Grupului G7 se vor reuni joi şi vineri în Germania, subiectul central fiind consecinţele invaziei militare ruse în Ucraina, informează Mediafax.ro.

Janet Yellen a afirmat că Statele Unite au asumat deja angajamente puternice pentru finanţarea Ucrainei. "Este clar că şi Uniunea Europeană este foarte serioasă în intenţia de a furniza asistenţa necesară", a declarat secretarul american al Trezoreriei, potrivit agenţiei Reuters.

"Va trebui să încercăm şi la alţi parteneri din Grupul G7, la Japonia, Canada şi Marea Britanie, pentru a contribui şi ei, dar cred că Uniunea Europeană va avea o contribuţie semnificativă", a precizat Janet Yellen.

Secretarul american al Trezoreriei a subliniat că Administraţia Joseph Biden susţine eforturile Uniunii Europene de a opri importurile de petrol din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.