Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Talibanii anunță că au intrat în inima rezistenței din Afganistan

aljazeera.com
afganistan taliban

Talibanii au anunţat că forţele lor au reuşit să intre în Bazarak, capitala provinciei Panjshir, unde Frontul Naţional de Rezistenţă luptă contra militanţilor islamişti care au preluat controlul asupra capitalei afgane Kabul în urmă cu trei săptămâni, transmite duminică Reuters.

Sediul poliţiei din Bazarak şi districtul adiacent a fost cucerit, iar forţele de opoziţie au suferit pierderi substanţiale, fiind luaţi numeroşi prizonieri şi capturate vehicule şi arme, a declarat Bilal Karimi, purtător de cuvânt al talibanilor.

Fahim Dashti, purtător de cuvânt al Frontului Naţional de Rezistenţă (NRFA), ce include forţele de opoziţie, a afirmat însă că ''maşina de propagandă'' a talibanilor încearcă să răspândească mesaje care abat atenţia de la situaţia reală.

Citește și: VIDEO| Peste 17 afgani au murit în urma unor focuri de armă trase pentru a sărbători informaţia neconfirmată că talibanii ar fi preluat provincia Panjshir

''Forţele rezistenţei sunt pregătite să continue să se apere împotriva oricărei forţe de agresiune'', a spus el.

Anterior, liderul NRFA, Ahmad Massoud, a anunţat că forţele sale vor continua lupta, informează Agerpres.ro.

''Nu vom renunţa niciodată la lupta pentru Dumnezeu, libertate şi dreptate", a scris Massoud pe pagina sa oficială de Facebook. Mesajul său pare a fi o reacţie la informaţii neconfirmate conform cărora Panjshir, singura provincie pe care talibanii nu o controlează, ar fi fost capturată şi că liderii frontului de rezistenţă ar fi fugit din ţară.

Citește și: VIDEO| Forţele speciale talibane au pus capăt brutal unui protest al femeilor care cer drepturi egale în Kabul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.