Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Un câine al armatei britanice a fost premiat cu o medalie pentru curaj după acţiunile sale în Afganistan

dailymail.co.uk
caine al armatei britanice

Un câine al armatei britanice antrenat pentru a detecta telefoanele folosite de talibani pentru a-şi coordona atacurile în Afganistan, înainte de revenirea lor la putere, a fost premiat cu o medalie pentru curaj, relatează AFP.

Hertz, un brac german, în vârstă de 10 ani, acum pensionat, a fost recompensat marţi de o asociaţie pentru drepturile animalelor PDSA pentru că a contribuit la protejarea trupelor britanice şi ale coaliţiei în Afganistan în 2013.

El este primul câine al armatei britanice care a fost antrenat să detecteze echipamentele de comunicaţii, între care telefoane mobile, ''care reprezintă o ameninţare semnificativă pentru viaţa'' militarilor dar şi a civililor, a scris PDSA într-un comunicat.

''Talentele sale excepţionale au protejat, fără îndoială, trupele'', a afirmat directorul organizaţiei, Jan McLoughlin, subliniind faptul că câinele a jucat un rol cheie în multe misiuni, potrivit Agerpres.ro.

Născut în Croaţia, Hertz s-a alăturat Royal Air Force când era încă pui şi a fost instruit în detectarea materialului electronic, iniţial pentru contrabandă în închisori.

Hertz şi stăpânul său, adjutantul Jonathan Tanner, au fost trimişi în Afganistan timp de 13 luni, la baza britanică ''Camp Bastion''. Câinele ''a protejat baza de ameninţări'', potrivit PDSA, care a adăugat că nu au avut loc atacuri cu rachete asupra taberei în timp ce Hertz se afla în misiune.

''Majoritatea obiectelor pe care le-a găsit au permis să se adune informaţii despre potenţiale atacuri'', a indicat organizaţia de caritate.

Creată de fondatoarea PDSA, Maria Dickin, în 1943, medalia Dickin este atribuită animalelor care demonstrează curaj şi dăruire remarcabile în timpul unui conflict militar. În total 37 de câini, 32 de porumbei, patru cai şi o pisică au primit această medalie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.