Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Un protestatar deghizat în Boris Johnson a incendiat o barcă în faţa centrului care va găzdui Conferinţa ONU pentru climă

style.yahoo.com
boris johnson your children's future

Un activist pentru climă deghizat în Boris Johnson a incendiat o barcă de mici dimensiuni în faţa centrului de congrese din Glasgow care va găzdui apropiata Conferinţă ONU pentru climă (COP26), pentru a protesta astfel faţă de utilizarea combustibililor fosili, informează DPA.

Protestul a fost organizat de Ocean Rebellion, o divizie desprinsă din organizaţia Extinction Rebellion, compusă din activişti care militează pentru combaterea schimbărilor climatice.

Purtând o mască realizată pentru a imita chipul prim-ministrului Marii Britanii, protestatarul a incendiat o barcă de mici dimensiuni pe care era scris mesajul "Your Children's Future" ("Viitorul copiilor voştri").

Alţi activişti de mediu, în rândul cărora se afla şi o persoană care purta o mască ce imita o canistră de petrol, pe care fusese scris mesajul "Oilhead" ("Cap de petrol"), au incendiat teancuri de bancnote în timpul protestului, care a fost organizat pe malul râului Clyde din Glasgow, în faţa centrului de evenimente unde va avea loc COP26.

Protestatarii au spus că iniţiativa lor "simbolizează absenţa completă a obiectivelor Guvernului Marii Britanii pentru combaterea schimbărilor climatice catastrofale, acidificării oceanelor şi distrugerii biodiversităţii, care vor devasta viitorul nostru al tuturor şi vor lăsa un ocean mort pentru generaţiile următoare".

Floss Stallard, membră a organizaţiei Ocean Rebellion, a cerut renunţarea la exploatarea petrolieră Combo, situată la vest de Insulele Shetland, potrivit Agerpres.ro.

"Exploatarea petrolieră Cambo reprezintă o continuare a cedării noastre în faţa presiunii exercitate de industria carburanţilor fosili. Omenirea trebuie să renunţe la petrol, nu să sape noi puţuri de exploatare", a spus activista britanică.

Organizaţia Ocean Rebellion a fost creată în august 2020 de un mic grup de activişti care făceau parte din Extinction Rebellion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.