Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Un val de căldură care a lovit Chile amplifică incendiile forestiere şi provoacă riscuri de sănătate publică

nytimes.com
incendiu incendii pompieri

Un val de căldură care a lovit Chile în această săptămână, aducând temperaturi record în unele regiuni şi secetă, a intensificat incendiile forestiere care au mistuit deja peste 7.000 de hectare pe teritoriul ţării din America de Sud, transmite vineri Reuters.

Zeci de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din cauza incendiilor, iar în capitala Santiago de Chile a fost emisă stare de alertă de sănătate publică din cauza unui nor de fum, au anunţat oficialii vineri.

Compania Silvică Naţională (Conaf) a declarat că pompierii intervin în prezent pentru stingerea a 18 incendii concentrate în regiunile centrale ale ţării, precum şi în cazul altor focare mai mici, în sud, potrivit Agerpres.

Aproximativ 40 de locuinţe din mai multe localităţi din regiunea Valparaiso au fost evacuate, iar o duzină de locuinţe au fost distruse.

Capitala Santiago de Chile, unde locuiesc aproximativ şase milioane de persoane, s-a trezit vineri dimineaţă învăluită în fum ca urmare a unui incendiu din localitatea Curacavi din apropiere, unde flăcările au distrus peste 1.700 de hectare, iar 120 de animale au fost evacuate.

Autorităţile locale au emis o alertă de sănătate publică. "Se monitorizează particulele fine şi cele mai mari pentru a se observa cum afectează acest lucru sănătatea", a declarat reporterilor reprezentanta guvernului din Santiago, Constanza Martinez.

La începutul acestei săptămâni, guvernul chilian a anunţat că trimite mai multe resurse pentru limitarea răspândirii incendiilor de vegetaţie.

Capitala a înregistrat joi cea mai ridicată temperatură din acest an, 36,7 grade Celsius. Aceasta este a treia cea mai mare valoare de temperatură înregistrată în acest oraş în ultimii 111 ani, a indicat serviciul de meteorologie.

Miguel Munoz, director Biroului metropolitan pentru situaţii de urgenţă, a declarat pentru Reuters "incendiile cresc în intensitate" pe fondul valului de căldură şi, în plus, "pompierii noştri Conaf sunt mai expuşi la deshidratare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.