Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Uraganul Fiona: Circa 746.000 de locuinţe, în continuare fără electricitate în Puerto Rico

scitechdaily.com
Taifunul Chanthu uragan

Circa 746.000 de locuinţe şi de activităţi comerciale erau în continuare fără electricitate în Puerto Rico luni dimineaţă după ce uraganul Fiona a provocat o pană de curent pe întreaga insulă, unde locuiesc circa 3,3 milioane de rezidenţi, informează Reuters.

Fiona, care a fost retrogradată sâmbătă la categoria de ciclon post-tropical de Centrul Naţional pentru Uragane din SUA, s-a abătut asupra Puerto Rico şi altor regiuni din Marea Caraibilor cu o săptămână în urmă provocând moartea a cel puţin opt persoane, potrivit Agerpres.

Furtuna le-a reamintit multor portoricani de devastarea provocată de uraganul Maria cu cinci ani în urmă, care a dus la întreruperea alimentării cu energie pentru cei 1,5 milioane de clienţi timp de o săptămână.

PowerOutage.us, care estimează penele de curent pe baza datelor de consum, a precizat că 746.144 de clienţi au rămas fără alimentare luni dimineaţă, potrivit unor informaţii din partea LUMA Energy, care operează reţeaua de electricitate din Puerto Rico.

Erau circa 928.000 de clienţi fără electricitate vineri dimineaţă dintr-un total de 1,468 de milioane, potrivit PowerOutage.us.

Penele extinse de curent au dus la probleme energetice în cascadă în Puerto Rico, unde limitările referitoare la distribuţia de combustibil, precum şi cererea în creştere de combustibil pentru funcţionarea generatoarelor de backup a lăsat multe benzinării fără stocuri.

LUMA este o societate mixtă deţinută de unităţi ale firmei canadiene de energie ATCO Ltd (50%) şi de contractorul american din domeniul energiei Quanta Services Inc (50%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.