Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Vladimir Putin a declarat că Volodimir Zelenski și-a cedat țara guvernării externe

СЕГОДНЯ
vladimir putin

Aflată la ediția a 18-a, ”Linia directă” a președintelui Rusiei, Vladimir Putin – un fel de dialog cu cetățenii -, s-a desfășurat miercuri, la World Trade Center din Moscova. Moderatorii evenimentului au fost Nailia Asker-zade, de la postul de televiziune ”Rossia” și Ekaterina Berezovskaia, de la TV ”Pervîi kanal”.

Rugat să comenteze propunerea de a se întâlni cu omologul său de la Kiev, Putin a afirmat că președintele acestui stat, Volodimir Zelenski, a cedat țara lui guvernării externe.

”Ce rost are o întâlnire cu Zelenski, dacă el a cedat țara unei guvernări externe totale? Problemele cheie, vitale ale Ucrainei se rezolvă nu la Kiev, ci la Washington, iar uneori la Berlin și la Paris. Ce-ar fi de discutat?”, a întrebat, retoric, Putin.

El a subliniat că, totuși, nu refuză întâlniri de acest gen, dacă se va clarifica despre ce se va vorbi.

”Nu cred că poporul ucrainean este neprietenos, nu, nimic de genul acesta, suntem un tot unitar. În schimb conducerea Ucrainei, actuala conducere a actualei Ucraine, ea este evident neprietenoasă cu noi. Este un lucu absolut evident”, a spus, în altă ordine de idei, președintele Rusiei.

În acest context, Putin a anunțat că, despre istoria poporului rus, inclusiv despre legăturile lui cu Ucraina, va scrie ”un articol analitic separat și sper că va fi citit în Rusia și în Ucraina. Voi expune punctul meu de vedere în această chestiune”, a adăugat șeful statului.

”Mereu cineva a încercat să fărâmițeze poporul rus, să-l sfâșie în bucăți pentru a anexa aceste bucăți. Încă din Evul Mediu, din vremea Rzecspospolita (Uniunii Statală Polono-Lituaniană, n.r.). Însăși Polonia a vrut să devină o mare putere, de aceea s-a străduit să-i fărâmițeze pe toți cei din jur, pe toți cei de alături. Apoi, această metodă a fost preluată de Austro-Ungaria, în ajunul Primului Război Mondial”, a amintit șeful statului.

”Dar noi trebuie să înțelegem. Cum era intrepretată la noi această componentă etnică – au fost velikorușii (rușii mari – n.r.), belorușii (rușii albi – n.r.) și malorușii (rușii mici – n.r.). Apoi, sub influența factorilor externi, după care au mai contribuit și bolșevicii, au început, oarecum, să ne separe – pe noi, un unic popor rus”, a spus Putin, adăugând că, din păcate, subiectul nu poate fi detaliat acum, dar va scrie un articol pe această temă.

În ceea ce privește eventualitatea adoptării de către Rada Supremă a proiectului de lege ce nu include poporul rus printre popoarele băștinașe ale Ucranei, Puțin a apreciat că urmările acestui document vor putea fi comparate cu o armă de distrugere în masă. El a arătat că numai prin atitudinea neprietenoasă a conducerii Ucrainei poate fi explicat acest proiect de lege, depus de președintele Zelenski spre dezbatere parlamentară.

”În general este ceva ce mintea nu poate înțelege, din moși-strămoși aici au trăit ruși, iar acum ei sunt declarați ca nefiind băștinași”, a spus liderul de la Kremlin. ”Ce este asta, unde se va ajunge – se va ajunge la faptul că o parte din oameni ar putea pleca, dar unde să te duci – locuință, loc de muncă și așa mai departe. Atunci vor trebuie să se rescrie, pentru a nu se simți oameni de categoria a doua, astfel că totul va duce la reducerea numărului total de ruși”. ”Știți, comparativ cu urmările sale, este ca și cum s-ar folosi o armă de distrugere în masă”, a subliniat președintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.