Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO 22 de migranţi care se aflau în pericol pe Dunăre au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Şviniţa, judeţul Mehedinţi, au intervenit, alături de autorităţile sârbe, pentru salvarea a 22 de migranţi din Irak şi India, între care şi copii, care navigau pe întuneric într-o barcă pneumatică de mici dimensiuni, al cărei motor se defectase. Migranţii au fost duşi în siguranţă la mal şi au fost preluaţi de autorităţile din Serbia.

"În data de 01.12.2021, în jurul orei 22.40, la Sectorul Poliţiei de Frontieră Şviniţa, judeţul Mehedinţi, s-a primit o informare prin intermediul Punctului de Contact Porţile de Fier I, de la Poliţia de Frontieră Sârbă, care a solicitat sprijinul autorităţilor române să intervină cu ambarcaţiune din dotare pentru salvarea unor persoane aflate în pericol pe fluviul Dunărea”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Poliţiei de Frontieră.

A fost declanşată o acţiune de salvare, iar poliţiştii de frontieră de la Şviniţa au intervenit cu o ambarcaţiune. La aproximativ 200 de metri de malul sârbesc al Dunării, în dreptul kilometrul 995 al fluviului a fost descoperită o ambarcaţiune pneumatică în care se afla un grup format din 22 de persoane, adulţi şi copii, conform news.ro.

"Ambarcaţiunea pneumatică era supraîncărcată, numărul de persoane permise (şapte) pentru a naviga în condiţii de siguranţă fiind mult depăşit, avea motorul defect, cetăţenii străini fiind nevoiţi să vâslească cu ajutorul unor vâsle improvizate”, se arată în comunicat.

În urma intervenţiei echipajului ambarcaţiunii Poliţiei de Frontieră Române, migranţii din India şi Irak au fost salvaţi şi duşi în siguranţă la malul sârbesc, unde au fost preluaţi de echipajele din ţara vecină, pentru a le acorda sprijin de specialitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.