Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - A început construcția orașului Neom, locul unde nu vor exista mașini și drumuri: toată energia va fi verde

www.reuters.com
neom

Arabia Saudită a început construcția unui mega-oraş în deşert, fără drumuri şi maşini, un proiect de 500 de miliarde de dolari destinat diversificării economiei ţării sale, sunt în plină desfăşurare, transmite Reuters.

Neom, oraşul eco al viitorului, nu va avea străzi, maşini şi nici emisii de carbon. Arabia Saudită a început să lucreze la un oraş al viitorului, care va fi lipsit de maşini şi drumuri şi va fi alimentat cu energie 100% curată, locuitorii fiind aşteptaţi să se mute încă din 2024, relatează Daily Mail.

Şcolile, restaurantele, magazinele şi alte destinaţii ar fi toate la o plimbare de cinci minute şi "nicio călătorie nu va fi mai lungă de 20 de minute". Este o formă liniară, iar infrastructura subterană va ajuta la conservarea a 95% din peisajul natural, au spus dezvoltatorii, informează Adevărul

Neom este o combinaţie a cuvântului grecesc neos, sau "nou", şi mustaqbal, arabă pentru "viitor". Planurile includ taxiuri cu drone zburătoare, un parc de distracţii în stil Jurassic Park cu dinozauri robotici şi cea mai mare densitate de restaurante cu stele Michelin din lume, potrivit The Wall Street Journal.

Peisajul puternic al regiunii va fi transformat de maşini de însămânţare a norilor, cea mai mare grădină de corali din lume, nisip strălucitor în întuneric şi o lună artificială uriaşă care se aprinde noaptea.

Oraşul se va baza pe ferme eoliene, energie solară, şi tehnologie de ultimă oră, care transformă apa în oxigen şi hidrogen pentru combustibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.