Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Accident feroviar cu cel puțin 17 morți și 86 de răniți în centrul Iranului

france24.com
accident-feroviar-deraiat

Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 86 au fost rănite miercuri în Iran, după ce un tren care transporta circa 350 de pasageri a deraiat în apropiere de Tabas, în urma impactului cu un excavator, relatează AFP.

"Şaptesprezece persoane au murit şi alte 86 au fost rănite, dintre care 37 au fost transferate la spital", a anunţat purtătorul de cuvânt al serviciului naţional de salvare Mojtaba Khaledi, citat de televiziunea de stat. Potrivit lui, "bilanţul morţilor ar urma să crească pentru că mai mulţi răniţi sunt într-o stare critică".

Fotografii difuzate de agenţia ISNA arată un vagon răsturnat pe calea ferată şi alte patru intrate unele în altele.

Potrivit imaginilor difuzate de canalul Iribnews, accidentul s-a produs într-o zonă deşertică din apropiere de Tabas, la 900 km sud-vest de Teheran. Drama s-a produs pe linia care leagă satele Mashhad şi Yazd.

"Trenul, care transporta 348 de pasageri, a deraiat după ce a lovit un excavator" care se afla în apropierea căii ferate, a declarat Mir Hassan Moussavi, responsabil adjunct al Căilor ferate iraniene pentru televiziunea publică. Accidentul s-a produs la ora locală 05.30 (01.00 GMT), potrivit televiziunii de stat.

Potrivit responsabilului cu operaţiunile de salvare, Mehdi Valipour, cinci dintre cele unsprezece vagoane ale trenului au deraiat.

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi-a exprimat durerea şi a prezentat condoleanţe familiilor victimelor.

În 2016, 44 de persoane au fost ucise şi 82 rănite în coliziunea a două trenuri, între care unul oprit, care au luat foc în nordul Iranului. Şeful companiei feroviare a demisionat şi patru angajaţi au fost arestaţi.

Accidentul cu cel mai sângeros bilanţ a avut loc pe 18 februarie 2004 şi s-a soldat cu moartea a 328 de persoane şi sute de alte răniţi, când un tren de marfă cu încărcătura sa de sulf, combustibil şi fertilizatori a explodat în mijlocul satelor apropiate de oraşul Neishabour.

 

------

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.