Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Activişti pentru climă au blocat un pod care leagă Veneţia de continent

venetia

Membrii unui mic grup de protestatari au blocat miercuri traficul pe un pod care face legătura între laguna oraşului Veneţia şi continent, în cadrul celei mai recente demonstraţii a activiştilor pentru climă din Italia, informează Reuters.

Mişcarea Ultima Generazione a publicat fotografii şi înregistrări video ce îi arată pe şase dintre membrii săi în timp ce luau parte la acest protest înainte să fie preluaţi de Poliţia italiană, potrivit Agerpres.

"Veneţia este un caz exemplar pentru a reflecta o situaţie de mare risc cauzată de efectele colapsului eco-climatului din Italia", au declarat membrii mişcării într-un comunicat.

Săptămâna trecută, activişti din acelaşi grup au vandalizat cu vopsea faţada Operei Scala din Milano şi au blocat accesul în tunelul Mont Blanc într-o acţiune desfăşurată în colaborare cu activişti pentru climă din Franţa.

Ultima Generazione a organizat alte proteste în luna noiembrie, inclusiv unul care a vizat un tablou de Van Gogh expus la Roma şi o maşină decorată de Andy Warhol expusă la Milano.

Experţii în domeniu afirmă că schimbările climatice periclitează viitorul oraşului Veneţia, întrucât creşterea temperaturilor globale va determina o creştere accentuată a nivelului mării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.