Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Alex Dima, de la PRO TV: 'Am cunoscut mulți oameni care au fost atei declarați, unii chiar înflăcărați'

Inquam Alex Dima

Alex Dima a devenit cunoscut ca jurnalist la PRO TV, deși alesese altă carieră. Absolvent de Teologie în București, Alex Dima a fost cucerit de o altă misiune socială. Ajuns jurnalist, Alex Dima a intrat în casele românilor prin anchetele și reportajele sale de la emisiunea ”România, te iubesc”.

Alex Dima a acceptat ”provocarea” lansată de preotul Vasile Ioana și a participat, la Trinitas TV, la misiunea de a explica Crezul, simbolul de credință al creștinismului. Vedeta PRO TV a vorbit și despre cazul unor atei care L-au cunoscut pe Dumnezeu după ce au studiat și au aprofundat tainele dogmelor creștine.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

”Se cuprinde toată teologie, toată dogma. Sunt liniile esențiale ale credinței în Crez.

N-ai cum să-i spui unui necredincios: crede! Am cunoscut mulți oameni care au fost atei declarați, unii chiar înflăcărați. Și, la un moment dat, începând să studieze și să aprofundeze, L-au cunoscut pe Dumnezeu.

Din start se precizează că este un singur Dumnezeu.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

Fiul este deodată cu Tatăl, nu a fost creat în timp, este născut din Tatăl, că pleacă din Tatăl. Dumnezeu este energie, este Lumină. ”Eu sunt Lumina lumii!”, spune Iisus. ”Lumină din lumină”.

Fiul participă la crearea a tot ce vedem. Cele văzute și cele nevăzute.

Ar fi bine dacă în timpul Crezului, la rugăciune, în biserică, am reuși să conștientizăm, să trecem în momentul în care spunem Crezul, prin înțelesul Crezului.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Am spus foarte clar că nu sunt adeptul creșterii taxelor, mai ales într-o perioadă în care economia este sub potențial pentru a aduce venituri la buget’

Poate ar trebuie să mergem chiar mai departe și să spunem că dacă atunci când ești într-o astfel de rugăciune și simți că o faci mecanic, poate că ar fi cazul să lași deoparte și să vorbești tu cu Dumnezeu. Să Îi spui tu lui Dumnezeu ce ai tu, de fapt, pe suflet. Și nu doar să cerem, ci să și mulțumim.

Avem o serie de mărturii în Vechiul Testament, în Scripturi, care vorbesc despre acest moment al Jertfei și al Învierii. Asta faci în Crez. Practic, treci deodată prin teologia creștină prin dogma creștină, o iei de la început, și termini cu Biserica, cu Învierea. Și, pe de altă parte, treci și prin istoria universului.”, a spus Alex Dima.

Citește și: Situație dificilă pentru Călin Popescu-Tăriceanu: ÎCCJ a dat undă verde pentru începerea judecării pe fond .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.