Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Alexandru Rafila îi critică la scenă deschisă pe Klaus Iohannis și pe liberali, după ce s-a înscris în PSD

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, s-a înscris în PSD și va candida la alegerile parlamentare din partea social-democraților. În conferința de presă de la sediul PSD, el a criticat atât Guvernul cât și pe șeful statului pentru atitudinea din pandemie.

Alexandru Rafila a declarat că principala problemă a României este că deciziile sunt reactive, nu predictive, adică se iau decizii abia după ce se întâmplă ceva.

„Sunt decizii reactive, nu predictive. Dupa ce se intampla devenim ingrijorati si luam masuri intr-un moment cand e mai greu sa castigi controlul (...) Nu mai trebuie sa asteptam ca lucrurile sa se intample, asta cred ca trebuie sa fie lectia pe care sa o invatam din aceasta pandemie”, a declarat acesta.

În legătură cu faptul că președintele Klaus Iohannis a criticat în dese rânduri PSD în actuala criză epidemiologică, Alexandru Rafila a spus că nu a fost o idee bună.

„Politizarea unei probleme de sanatate publica nu a fost o idee buna. Lucrul asta creeaza confuzie populatiei si cand se iau masuri oamenii nu stiu ce sa mai creada si aleg masura pe cea mai facila. Cred ca asta e raspunsul, trebuie sa incercam sa evitam dezbaterile de natura politica cand avem toti un scop comun, sanatatea publica”, a declarat Alexandru Rafila.

Cu rugamintea sa nu fie interpretat politic, ci medical, Rafila a mai adus o critică guvernantilor pe tema pregatirii inceperii scolilor.

„Dvs vi s-a parut ca anul scolar a fost bine pregatit? Cand am inceput sa discutam? La data de 1 septembrie desi exista o crestere (a numarului de cazuri) de la 1 iunie, si stiam ca vine toamna si ce se poate intampla”, a spus Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.