Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ambasada SUA din Irak, incendiată de protestatari / Soldați americani s-au baricadat cu automatele în clădirea principală

dailymail.co.uk
bagdad ambasada protest

Trupele americane au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea care a pătruns în perimetrul Ambasadei SUA de la Bagdad, în cursul unui protest în Irak față de raidurile aeriene americane care au vizat o grupare militantă susținută de Iran, relatează site-ul postului BBC News. Fluturând steaguri ale milițiilor pro-iraniene și scandând sloganuri antiamericane, protestatarii au aruncat cu pietre în poarta principala a complexului ce găzduiește ambasada SUA, au distrus camere de supraveghere și au provocat mai multe incendii.

Potrivit martorilor oculari, unul din turnurile de pază a fost incendiat. The Associated Press a relatat că o poartă de la o intrare laterală a complexului a fost spartă și sute de persoane au avansat aproximativ 5 metri de-a lungul unui coridor care duce la clădirea principală a ambasadei, înainte de a fi forțate să se retragă după ce trupele americane au intervenit folosind gaze lacrimogene.

În imagini transmise pe Twitter, trupele americane sunt echipate cu mitraliere automate în clădirea principală și de partea cealaltă a geamurilor protestatarii de afară încearcă să intre.

Ambasadorul SUA si mai multi oficiali au fost evacuati de urgenta.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.