Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Aproape jumătate dintre medicii de familie REFUZĂ să participe la campania de vaccinare

Facebook/ ROvaccinare
Simona Halep vaccinare

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că peste jumătate dintre medicii de familie ar dori să participe la campania naţională de vaccinare anti-COVID şi să îşi imunizeze pacienţii în centrele proprii. Aceştia ar urma să primească odată la două săptămâni serul şi materialele sanitare necesare imunizării, iar programul şi-l vor face aşa cum consideră.

"Este un sondaj efectuat de către patronatul medicilor de familie şi care mi-a fost pus la dispoziţie în aceste zile, în care exista o disponibilitate de circa 55% dintre medicii de familie de a participa la acest demers, atunci când vor fi solicitaţi în acest sens. Drept pentru care ne aşteptăm undeva la 50-55%. Sigur, eu îmi doresc să fie acest procent cât mai mare pentru că cu cât vor fi mai mulţi implicaţi cu atât vom putea accelera procesul de vaccinare, însă orice coleg care îşi doreşte să participe este binevenit”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi după amiază, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Prins fără mască de protecție, Vlad Voiculescu e furios pe protestatarii care au scandat împotriva medicilor! ‘Sunt consternat și furios’

El a precizat că nu s-au luat încă deciziile finale, însă au fost stabilite principiile care vor sta la baza acestei activităţi.

"Fiecare medic de familie va avea un ID creat în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor. Practic, cabinetul unde înregistrează fiecare persoană vaccinată îşi va efectua catagrafia pacienţilor din listă şi zilnic, noi am considerat că un număr de circa 20 de persoane este rezonabil, care să fie vaccinate în fiecare zi după un program de 5 zile pe săptămână, de luni până vinerea. Însă medicii de familie vor avea posibilitatea să-şi facă programul în funcţie de cum au activitatea la cabinet, aşa încât nu trebuie să vaccineze zilnic. Important este ca într-o săptămână să avem acel estimat de persoane vaccinate. Fiecare persoană vaccinată va fi înregistrată în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi restul procedurilor se derulează după cele deja existente”, a explicat medicul.

Citește și: Medicul Valeriu Gheorghiță: ‘Din 13 aprilie vom deschide 144 de cabinete noi de vaccinare pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer’

Acesta a menţionat că procedura de inoculare a serului, supravegherea post-vaccinare rămân neschimbate, iar suplimentar autorităţile vor să distribuie odată cu vaccinurile şi seringile şi acele.

"Un lucru suplimentar, probabil că numărul necesar de doze va fi alocat pentru o perioadă de două săptămâni, aşa încât, la nivelul fiecărui judeţ, spre deosebire de vaccinarea antigripală, în care medicii de familie se deplasează la DSP ca să-şi ridice dozele, în această situaţie vom organiza transport special pentru distribuirea dozelor către cabinetele de medicină de familie”, a adăugat el.

Citește și: Dan Barna: ‘Această coaliție va trece România prin criză, indiferent de aceste manifestări huliganice care vor fi sancționate’

Prioritizarea persoanelor din listă va respecta priorităţile din strategia naţională, iar persoanele nu vor trebui să se programeze în platformă.

Medicii de familie "vor fi remuneraţi conform cadrului normativ actual”, a mai spus Gheorghiţă.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis: ‘Violența, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viața românilor, sunt toxice și nocive’

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.