Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Atac cu dronă în centrul Moscovei - Explozie uriașă la impactul cu un bloc-turn

O dronă a lovit o clădire aflată în construcţie în centrul Moscovei, miercuri dimineaţă, a declarat primarul oraşului, Serghei Sobianin. Armata rusă a doborât alte două drone în partea de vest a regiunii Moscovei, a afirmat el pe canalul său de Telegram, scrie The Guardian.

O explozie zgomotoasă a fost auzită, miercuri dimineaţă, în districtul central al capitalei, la puţin timp după ce zborurile au fost suspendate pe aeroporturile oraşului, a relatat agenţia de ştiri rusă RIA. Districtul central se află la 5 kilometri de Kremlin, notează news.ro.

”Un zgomot puternic s-a auzit în jurul orei 3.00, ora Moscovei, şi puţin mai târziu s-a ridicat fum din clădirile din acea zonă”, a relatat RIA. Agenţia de ştiri a publicat imagini video care arată un nor mare de fum alb ridicându-se din locul unde a fost auzită explozia.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că drona a fost ”suprimată de războiul electronic” înainte de a pierde controlul şi a se izbi de clădire.

”Noaptea, forţele de apărare aeriene au respins o altă încercare a regimului de la Kiev de a desfăşura un atac terorist cu trei vehicule aeriene fără pilot, de tip avion, asupra oraşului Moscova”, a arătat ministerul. Nu au fost victime, a precizat acesta.

Alte două drone distruse de apărarea antieriană

Pe lângă atacul din oraşul Moscova, două drone au fost ”distruse de sistemele de apărare aeriană” în districtele Mozhaisk şi Khimki ale Moscovei, a adăugat sursa citată.

”Ferestrele au fost sparte în clădire. Monitorizarea continuă”, a relatat agenţia de ştiri Tass, citând serviciile de urgenţă.

Aeroporturile din Moscova şi-au suspendat zborurile miercuri dimineaţă, a relatat aceasta, ulterior ele fiind reluate.

Aeroporturile importante din jurul capitalei Rusiei s-au închis de mai multe ori în aceste zile, din cauza atacurilor cu drone ucrainene.

Atacurile cu dronă de miercuri sunt cele mai recente dintr-o serie de atacuri asupra capitalei Rusiei. O clădire din districtul central a fost lovită de o dronă ucraineană sâmbătă dimineaţă.

Zborurile la mai multe aeroporturi din Moscova au fost temporar suspendat şi marţi, ca măsură de precauţie în timpul unor atacuri cu drone, au afirmat autorităţile. Alte două drone au fost blocate şi s-au prăbuşit în regiunea Briansk, a arătat ministerul rus al Apărării.

Marţi, spionajul militar britanic a afirmat că o dronă pare să fi distrus un bombardier supersonic rusesc pe un aerodrom aflat la sute de kilometri de Ucraina, cel mai recent dintr-o serie de atacuri de succes asupra echipamentelor militare ruseşti.

Imaginile de pe reţelele de socializare au arătat o aeronavă care semăna cu Tu-22M3 în flăcări, pe o pistă. Avioanele au fost folosite în mod regulat în campanii care au ucis civili în Ucraina, inclusiv lansarea de rachete neghidate la Mariupol, în timpul bombardamentelor intense de la începutul invaziei ruse.

Atac cu dronă la Moscova

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.