Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Au început intervenţiile pentru astuparea breşei din digul Carasuhat

dig rupt

Autorităţile tulcene continuă, duminică dimineaţa, lucrările de astupare a breşei create joi în digul incintei renaturate Carasuhat-Mahmudia, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Intervenţiile se execută cu mijloace navale cu gabarit mărit, respectiv două gabare şi o macara plutitoare de mare tonaj care transportă circa 1.000 de tone de piatră.

"În zona afectată, sunt duse pietre de mare tonaj, acestea fiind necesare pentru a crea o bază solidă lucrărilor de sigilare a spărturii din digul de protecţie", a precizat ISU Delta.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, au fost pregătite pentru intervenţie aproximativ 1.000 de tone de piatră, scrie agerpres.ro.

Ultimele estimări ale autorităţilor arată că în zonă au fost inundate aproape 200 de hectare de terenuri agricole exploatate de firme private.

Digul care desparte o incintă agricolă renaturată în urmă cu mai mulţi ani de terenuri agricole concesionate unor firme private s-a rupt, joi, iar până în prezent autorităţile judeţului şi Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) au intervenit cu circa 500 de saci, 80 de kilograme de folie şi 25 de tone de piatră.

Din cauza vitezei mari a apei în secţiunea breşei, spărtura nu a putut fi închisă.

Digul s-a rupt din cauza nivelurilor ridicate ale Dunării din ultima perioadă, precum şi a eroziunii valurilor create de ambarcaţiuni.

Potrivit ANAR, încă din luna aprilie specialiştii instituţiei au recomandat Primăriei comunei Mahmudia consolidarea digului ţinând cont de faptul că era afectat pe o lungime 2,4 km, în mai multe puncte, în proporţii de 30%, respectiv 70%.

În zonă, nu sunt locuinţe.

 

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.