Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | AUR întâmpinat cu bandă cu țepi în Transnistria

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost întâmpinat azi în încercarea de a ajunge într-o localitate din stânga Nistrului, cu o bandă cu țepi la așa numitul post vamal de la Râbnița, instituit de regimul nerecunoscut de la Tiraspol, scrie știri.md

„Ne-am dorit să ajungem acolo pentru a discuta cu oamenii și a face campanie electorală. Nu ni se permite trecerea nici cu acte, nici fără. Este o încălcare a legislatiei electorale, cerem CEC, observatorilor internaționali, dar cerem si Guvernului, Parlamentului și Președinției să ia atitudine și să asigure respectarea legii si drepturilor electorale”, a menționat Dorin Chirtoacă.

 

Precizăm că CEC a dispus deschiderea a 41 de secții de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului, deși informația despre concurenții electorali nu ajunge în regiunea ocupată de regimul de la Tiraspol.

Citește și Liderul de la Tiraspol: Toți cetățenii care au paşaport moldovenesc, pot vota

Inițial CEC a dispus crearea a 44 de secții de votare, cu două mai multe chiar decât la alegerile prezidențiale din 2020, deși prezența la vot atunci nu a fost prea mare. Ulterior instituția și-a revizuit decizia de a deschide trei secții de votare la Corjova și Bender, localități unde nu au acces autoritățile constituționale ale Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.