Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Bating Filipino, un salut anti-Covid, impus prin lege în Filipine

Filipine promovează prin intermediul unei legi aflată în dezbatere parlamentară un salut anticovid, numit "Bating Filipino", ce constă în plasarea mânii drepte în mijlocul pieptului şi înclinarea capului cu ochii închişi sau semideschişi, relatează vineri EFE, potrivit Agerpres.

Măsura, care a fost aprobată în Camera deputaţilor săptămâna aceasta cu 212 voturi pentru şi unul singur împotrivă, trebuie să primească sprijinul Senatului înainte de a fi semnată de preşedintele ţării, Rodrigo Duterte, şi nu prevede nicio pedeapsă pentru cei care nu doresc să salute în acest fel.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: Nu cred că anul viitor vom mai avea o altă campanie de vaccinare

Fernando Bayani, deputatul care promovează de mai multe luni această măsură, consideră că salutul tradiţional ce constă în strângerea mânii este bine intenţionat, dar prezintă prea multe riscuri pentru sănătatea publică.

După cum a explicat Bayani în mai multe interveniţi din ultimele luni, modul alternativ de salut cu mână pe piept este o formă universală de întâmpinare, în timp ce plecarea uşoară a capului reprezintă un gest tradiţional de respect în Filipine.

Citește și: Raed Arafat: ‘Pentru școli ultima analiză se va face la începutul lui februarie pentru a decide definitiv care va fi abordarea’

Filipinele, cu o populaţie de 106 milioane de locuitori, este a doua ţară cea mai afectată de COVID-19 din Asia de Sud-Est, după Indonezia, cu 509.887 de cazuri şi 10.136 de decese asociate noului coronavirus.

Campania de vaccinare anticovid în arhipelag este prevăzută să înceapă în februarie, odată cu venirea primelor doze de la companiile Sinovac şi Pfizer, un prim pas pentru a vaccina între 50 şi 70 de milioane de filipinezi înainte de sfârşitul anului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.