Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Boris Johnson confirmă că sancțiunile Occidentului nu îl impresionează pe Vladimir Putin: 'Ar putea să nu fie suficiente pentru a descuraja un iraţional'

Facebook
Vladimir Putin

Premierul britanic, Boris Johnson, a afirmat, duminică, că Rusia pregăteşte "ceea ce ar putea fi cel mai mare război din Europa după 1945", într-un moment în care occidentalii se tem mai mult ca niciodată de o invazie rusă în Ucraina, relatează AFP.

"Toate semnele arată că planul deja a început într-un fel", a declarat liderul britanic într-un interviu pentru BBC, scrie agerpres.ro.

Citește și: Londra anunță că Rusia invadează Ucraina: 'O invazie este foarte, foarte probabilă şi foarte, foarte iminentă'

Potrivit "informaţiilor pe care le vedem", o invazie rusă se va face nu numai prin est, ci şi prin nord, venind din Belarus, pentru "a încercui Kievul", capitala ucraineană, "după cum ne-a explicat Joe Biden multora dintre noi".

"Cred că oamenii trebuie să înţeleagă pur şi simplu costul în vieţi omeneşti pe care l-ar presupune acest lucru, nu numai pentru ucraineni, ci şi pentru ruşi", a mai afirmat el.

Citește și: Boris Johnson a scăpat secretul: Ce sancțiuni va impune Occidentul, dacă Rusia atacă Ucraina

În ceea ce priveşte iminenţa unui atac, Boris Johnson a subliniat că "toate semnele indică faptul că planul a început deja, într-un anumit sens".

Boris Johnson a mai spus că este posibil ca Vladimir Putin să nu gândească logic, aşa că ameninţarea sancţiunilor ar putea să nu fie suficientă pentru a descuraja o invazie rusă a Ucrainei.

Citește și: Boris Johnson avertizează: 'Rusia plănuieşte cel mai mare război din Europa de după 1945'

Sancţiunile "ar putea să nu fie suficiente pentru a descuraja un actor iraţional şi trebuie să acceptăm în acest moment că Vladimir Putin este posibil să nu gândească logic la acest lucru şi să nu vadă dezastrul care urmează", a spus Johnson.

Johnson a mai afirmat că nu a putut să afle ce gândeşte Putin, cel mai important lider rus din 1999.

Citește și: Joe Biden a dat alerta în SUA: A convocat Consiliul Naţional Securitate și consemnează o premieră neobișnuită .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.