Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Călin Popescu Tăriceanu pune în pericol votul la starea de alertă: 'Nu o votăm! Miroase prea tare a stare de urgenţă camuflată'

stiripesurse.ro
Calin Popescu Tariceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, miercuri,că parlamentarii formaţiunii nu vor vota încuviinţarea stării de alertă, despre care consideră că nu era necesară pe întreg teritoriul ţării.

”Am ajuns să discutăm despre o nouă stare excepţională, pentru toată ţara, fiindcă Guvernul e incapabil să facă ceea ce o lume întreagă face, anume să testeze cu cap, masiv şi să testeze local. Dacă ar fi făcut acest lucru şi n-ar fi fost cu mintea la alegeri, întâi anticipate şi acum cele la termen, astăzi, cred că n-am mai fi fost în această situaţie, cel puţin am fi vorbit de stări de alertă la nivel local, acolo unde s-au identificat focare.”, a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Avertisment dur fără precedent al lui Raed Arafat: Este posibil să ajungem într-o situaţie mult mai gravă decât cea prin care am trecut

Acesta consideră că starea de alertă se putea institui doar local sau regional, acolo unde cifrele impuneau acest lucru.

”ALDE nu poate accepta ca o ţară să sufere din cauza unor incompetenţi care încă ne guvernează. Să nu uităm că legea care a fost adoptată recent de Parlament, privitoare la starea de alertă, a fost amendată drastic de Parlament, dar tot rămâne un lup în blană de oaie, adică miroase prea tare a stare de urgenţă camuflată.”, a afirmat Tăriceanu, precizând că ”sunt multe judeţe unde numărul de bolanvi poate fi numărat pe degetele de la o mână”.

Citește și: Amendă pentru Klaus Iohannis! Motivul pentru care a fost sancționat președintele

”Insistenţa de a bloca economia miroase a dorinţă de a mai umnple puşculiţele de partid prin achiziţiile dubioase (...) ALDE nu va vota pentru o stare de alertă la nivel naţional, deoarece costurile sunt multe prea mari”, a afirmat liderul ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.