Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Care este orașul din România preferat de turiștii străini și romani: depășește stațiunile de la mare sau munte

romaniamama.ro
romania harta

Un cetățean străin a realizat un interviu pe străzile din București pentru a afla părerea localnicilor despre orașele din țară noastră. La întrebarea „Care este orașul tău preferat din România?”, Sighișoara sau Brașov au fost printre răspunsurile alese, cu toate acestea, cei mai mulți au surprins prin menționarea unui oraș cu totul neașteptat.

Spre surpriza multora, cele mai multe răspunsuri au vizat Bucureștiul în topul orașelor lor preferate. Intervievatorul însuși a fost uimit de această reacție, solicitându-le oamenilor să își explice alegerea. Printre motivele menționate s-au numărat frumusețea clădirilor din zonă și oportunitățile profesionale oferite de acest oraș, conform Playtech.

Capitala României adăpostește o mulțime de străzi fermecătoare care serpuiesc prin orașul vechi, dezvăluind detalii reprezentative din istorie la fiecare pas. Este un oraș dinamic, un important centru comercial și industrial. În mijlocul clădirilor vechi și la intersecțiile lor, se ascund numeroase facilități care așteaptă să fie descoperite.

Cafenele cochete, bijuterii arhitecturale și locuri surprinzător de frumoase - multe dintre acestea se ascund în colțurile parcă uitate ale Bucureștiului. Aceste detalii sunt doar câteva dintre elementele care fac orașul să fie cu totul unic.

Stiluri arhitecturale în București

Bucureștiul impresionează și din punct de vedere arhitectural. În inima centrului vechi al orașului se ascunde o mică biserică ortodoxă, construită de un călugăr grec în secolul al XIII-lea. Această biserică combină elemente românești și bizantine, oferindu-ți senzația că te afli într-o altă lume.

Mănăstirea, plină de calm și liniște, își deschide porțile pentru oricine dorește să își petreacă câteva momente de meditație. Este una dintre cele mai frumoase clădiri din capitala României. Pe lângă aceasta, în oraș vei întâlni clădiri în diverse stiluri arhitecturale, precum eclectic, neoclasic, Art Nouveau, Bauhaus, Art Deco, renascentist, socialist și modern.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.