Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ce cadou a primit Patriarhul Daniel de ziua sa: 'Ziua aceasta este o zi de recunoștință pentru darurile primite de la Dumnezeu'

basilica.ro
patriarh ps visarion

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a aniversat sâmbătă împlinirea vârstei de 72 de ani. La Catedrala patriarhală a fost săvârșită o slujbă de mulțumire cu ocazia aniversării Preafericirii Sale.

Slujba de Te Deum a fost oficiată de Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul, care a rostit la finalul acesteia un cuvânt de apreciere despre Patriarhul României, scrie basilica.ro.

„Prezența și rugăciunea noastră, a clericilor și a credincioșilor, se dorește a fi un prinos de recunoștință adus pentru bogata și neobosita lucrare misionară intensă, creatoare de valori și demnitate, desfășurată de-a lungul a peste șase decenii de viață și a 33 de ani de slujire ca arhipăstor a Preafericitului Părinte Daniel, în slujba Bisericii Ortodoxe Române”.

Preasfinția Sa a evidențiat mai multe aspecte din viața și activitatea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

„În anul 1987 a devenit monah la Mănăstirea Sihăstria din județul Neamț, primind numele Daniel și avându-l ca naș de călugărie pe râvnitorul sihastru și misionar cu viață sfântă, Arhimandritul Cleopa Ilie. Biserica Ortodoxă Română, sub omoforul Preafericirii Sale, desfășoară o dinamică și înnoitoare lucrare pastorală și misionară, care este de fapt o nouă evanghelizare la care Duhul Sfânt ne cheamă pe toți, clerici, monahi și laici credincioși, încurajați mai ales de mărturia personală, de învățătura luminoasă și de lucrarea jertfelnică a păstorului cel bun al Bisericii lui Hristos din țara noastră”, a subliniat Preasfinția Sa.

Mulțumiri și recunoștință

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit tuturor celor prezenți, manifestându-și recunoștința față de persoanele care au contribuit la formarea Sa spirituală și intelectuală.

„Avem în memorie, în mod deosebit, pe părinții care ne-au dăruit viață, dar și pe toți părinții duhovnicești, duhovnici, profesori și oameni care au contribuit la formarea noastră spirituală, de aceea ziua aceasta este o zi de recunoștință pentru darurile primite de la Dumnezeu.

Aceste daruri au venit prin oameni, pentru că Dumnezeu lucrează prin omeni și împlinește voia Sa ca binecuvântare pentru fiecare persoană și ca o întărire a comuniunii între persoane diferite.

A contat foarte mult credința părinților și conlucrarea, atât în eparhie la Iași, timp de 18 ani, cât și aici la București, conlucrarea cu toți părinții consilieri din administrația bisericească, cu instituțiile noastre de învățământ, media și social-filantropice”, a spus PF daniel

Preafericirea Sa a mulțumit autorităților de stat care „răspund apelului Bisericii pentru a împlini unele proiecte și programe necesare vieții poporului român de astăzi”.

Slujitorii Catedralei patriarhale i-au oferit Patriarhului Daniel un coș cu flori. După slujba de mulțumire din a avut loc un moment aniversar în Palatul Patriarhiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.