Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce i-a spus Klaus Iohannis lui David Popovici la Cotroceni (video)

Facebook
David Popovici

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat miercuri pe înotătorul român David Popovici, dublu medaliat cu aur și deținător al mai multor recorduri mondiale, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni.

Șeful statului i-a oferit lui Popovici Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler în semn de "înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie” dovedite în cadrul competițiilor de înot. Administrația Prezidențială spune că sportivul român s-a impus „ca un simbol al tinerei generaţii de campioni şi contribuind, pe această cale, la afirmarea sportului românesc pe plan internaţional".

Iohannis l-a decorat și pe antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu.

„Vă felicit în numele tuturor românilor pentru rezultate deosebite obținute”, le-a spus Iohannis celor doi, miercuri, la Cotroceni.

„Dragă David, la doar 17 ani ai reusit performanta extraordinara sa deschizi un nou capitol in istoria natatiei romanesti. Prin multa munca, antrenamente epuizante, sacrificii si incredere in fortele proprii, ai devenit unul din cei mai tineri campioni din toate timpurile si ai reusit sa dobori recorduri”, a adăugat șeful statului.

Potrivit acestuia, David Popovici „a cucerit inimile tuturor” prin „exemplul personal de disciplină, maturitate și modestie”.

„Reprezinți o sursa de inspiratie pentru romani. Pentru a atinge un record este nevoie de o miime de scunda, performanta care se construieste prin ani de munca”, a menționat Iohannis.

David Popovici a declarat la rândul său că trebuie făcut din sport o prioritate naţională: "Sunt onorat şi recunoscător şi mulţumesc tuturor celor care ne-au fost aproape. Suntem doar la început. Avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt şi anume să facem din sport o prioritate naţională, să face sportul ambasadorul ţării noastre".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.