Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ce le pregătește Orban funcționarilor publici, după 6 decembrie: 'Cel mai greu mi-a fost să lucrez cu oameni angajați pe criterii politice, pe pile'

Premierul Ludovic Orban a vorbit, joi, la B1 TV, despre măsurile pe care le va lua după 6 decembrie, dacă va rămâne la Palatul Victoria. Șeful PNL vrea să modifice mai multe legi, inclusiv cea a funcționarului public.

"Promit să modific Legea statutului deputaților și senatorilor ca să nu mai existe posibilitatea demisiei în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială. Cine este contra pensiei speciale, trebuie să voteze aceată lege.

Trebuie să facem un pic de curățenie în parlament. Noi dădeam o OUG, iar parlamentul o modifica printr-o lege. Pregătim legea educației, codul administrativ, legea sănătății. Și legea statutului funcționarului public trebuie modificată. Singura modalitate pentru a accede într-o funcție este concursul. ANFP să nu mai în subordinea Guvernului, să avem garanția că cine este funcționar public, este funcționar și nu vrea o carieră politică. Oamenii votează mai degrabă pentru un program de guvernare serios.

Citește și: Cine sunt candidații la funcția de premier. Posibile evoluții după alegerile parlamentare

Noi trebuie să luăm modelul din alte țări. Acum ai delegare, detașare pentru a ocupa o funție publică. Modalitatea de evaluare a funcționarului s-a transformat în una formală, care nu ține cont de criterii clare.

Cel mai greu mi-a fost să lucrez cu oameni angajați pe criterii politice, pe pile. Trebuie să înțeleagă orice manager politic că trebuie să aibă funcționari care să-și facă treaba", a spus Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.