Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ce se întâmplă cu monedele din Fontana di Trevi: Cum extrag autoritățiile sume colosale de bani din celebra fântână

FunFacts
Fontana ban maini

Tradiția de a arunca o monedă într-o fântână și de a-ți exprima o dorință este cunoscută de mulți, dar este cu adevărat romantic să o faci la celebra Fontana di Trevi din Roma.

Se spune că milioane de turiști aruncă o monedă peste umăr în Fontana di Trevi, dar v-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu aceste monede? Ei bine, în timp, s-a format un adevărat munte de monede în bazinul fontanei. Dar ce se întâmplă cu ele? Echipa primăriei colectează aceste monede de mai multe ori pe săptămână, dezvăluind astfel locul unde ajung aceste comori aruncate cu speranța îndeplinirii dorințelor, conform Travelmax.

Legenda se regăsește și în filmul "Fântâna iubirii" din 1954: aruncând o monedă (cu spatele la bazin) în celebra Fontana di Trevi, considerată cea mai frumoasă fântână barocă din Italia, veți fi binecuvântat să reveniți în Roma.

Legenda merge chiar mai departe, spunând că aruncând două monede în loc de una, veți avea parte de găsirea dragostei, iar aruncând trei monede, veți avea șansa de a vă căsători.

Unde se duc monedele din Fontana di Trevi

Fântâna este o atracție turistică emblematică, iar în fiecare an, milioane de vizitatori se adună aici pentru a participa la tradiție. Bazinul fântânii se umple atât de rapid cu monede, încât angajații Primăriei Romei trebuie să măture fundul acestuia în fiecare seară pentru a colecta ”prada” zilnică.

În fiecare zi, 3835 de euro sunt aruncați în Fontana di Trevi – adică 26.923 de euro pe săptămână, iar Primăria strânge anual în jur de 1.4 milioane de euro.

Înainte ca turiștii să sosească în fiecare dimineață, circulația apei în fântână este oprită. Personalul curăță bazinul cu o perie și utilizează prăjini lungi și aspiratoare pentru a colecta monedele sub supravegherea poliției.

Monedele adunate sunt apoi curățate, cântărite, numărate și predate către organizația Caritas. Această organizație utilizează fondurile obținute pentru diverse inițiative caritabile: 27% din sumele colectate sunt destinate unui supermarket gratuit pentru familiile aflate în dificultate, 32% sunt alocate programelor de integrare socială, 8% sunt direcționate către cantinele Caritas, iar 31% susțin adăposturile gestionate de organizație.

În centrul Fântânii Trevi, monedele sunt adunate înainte de a fi aspirate.

content-image

În anul 2005, suma colectată în fântână era de 500.000 de euro pe an. Până în 2016, această sumă s-a aproape triplat, ajungând la 1,4 milioane de euro. Însă în fântână nu se găsesc doar bani. În mod frecvent, printre monede se descoperă și alte obiecte, precum ochelari, brelocuri de chei, medalioane religioase sau chiar proteze dentare, conform unui membru al asociației Caritas.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.