Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cel mai mare brand de lactate din Coreea de Sud şi-a cerut scuze pentru reclama în care un grup de femei se transformă în vaci

Pinterest
vaca vaci

Cel mai mare brand de lactate din Coreea de Sud a fost nevoit să-şi ceară scuze pentru o reclamă controversată, informează miercuri BBC.

Reclama realizată de Seoul Milk arată un bărbat care filmează în secret un grup de femei aflate pe o pajişte, care ulterior se transformă în vaci, potrivit Agerpres.

După ce s-a confruntat cu o reacţie negativă din partea publicului, compania a eliminat reclama de pe YouTube, însă de atunci aceasta a devenit virală după ce a fost reîncărcată de utilizatorii de internet.

Unii au asemănat, totodată, comportamentul bărbatului cu "molka", practica ilegală de a filma în secret oamenii.

"Ne cerem scuze sincer tuturor celor care s-au simţit inconfortabil cu reclama la lapte lansată pe 29 luna trecută", a declarat compania-mamă a Seoul Milk, Seoul Dairy Cooperative, într-un mesaj de scuze postat online.

Reclama începe cu un bărbat cu o cameră care rătăceşte printr-un peisaj rural şi care, ascuns în tufişuri, filmează un grup de femei care beau dintr-un pârâu şi fac yoga. "Am reuşit într-un final să le prindem pe cameră într-un loc de o curăţenie impecabilă", se aude o voce masculină din off.

Când bărbatul calcă din greşeală pe o crenguţă care trosneşte femeile se transformă brusc în vaci.

Reclama se încheie cu cuvintele "Apă curată, hrană organică, 100% pur Seoul Milk. Lapte organic dintr-o fermă ecologică în natura plăcută din Cheongyang".

Reclama a stârnit o dezbatere la nivel naţional asupra sexismului şi problemelor legate de gen, însă criticile nu s-a limitat la femeile care se transformă în vaci. Unii şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorări cu privire la bărbatul care filmează clandestin grupul de femei, în contextul în care infracţiunile cu camerele de filmat spion au luat amploare în Coreea de Sud în ultimii ani.

Nu este prima dată însă când Seoul Milk provoacă controverse. În 2003, compania a organizat un eveniment în cadrul căruia modele nud s-au stropit cu iaurt. Şeful departamentului de marketing de la Seoul Milk şi modelele care au participat la eveniment au primit amendă pentru obscenitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.