Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Celebrul Yuval Noah Harari: 'Vaccinurile sunt cea mai bună invenţie din istorie'

Yuval Noah Harari

Istoricul israelian Yuval Noah Harari, cunoscut pentru bestseller-urile sale, între care „Sapiens, a Brief History of Humankind” („Sapiens: Scurtă istorie a omenirii”), a estimat că vaccinurile reprezintă cea mai bună invenţie din toate timpurile, relatează dpa.

Într-o înregistrare video publicată vineri pe Twitter, istoricul afirmă că înainte de era vaccinurilor aproximativ o treime dintre toţi copiii au murit din cauza diferitelor boli infecţioase şi nu au ajuns niciodată la maturitate, scrie agerpres.ro.

Citește și: Traian Berbeceanu se ține de cuvânt! Se confirmă declarația dată pentru Bugetul.ro

El a postat înregistrarea cu o zi înainte ca Israelul să înceapă campania de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19, boala provocată de noul coronavirus.

„Şi adulţii au trăit cu frica permanentă a bolilor mortale”, afirmă Harari în înregistrare.

Citește și: SURSE Șeful ‘Doi și-un sfert’ intră în concurs! Au fost zarurile aruncate deja?

Istoricul a pus sub semnul întrebării persoanele din zilele noastre care îşi permit luxul de a se îndoi de beneficiile vaccinurilor. „Vaccinurile au făcut o treabă atât de bună încât mulţi dintre noi nici măcar nu ne putem imagina cât de rea era viaţa fără ele”, a precizat el.

În înregistrarea video, Harari a descris modul în care funcţionează vaccinurile şi s-a referit la concepţiile greşite despre procesul implicat. El a recunoscut că pot exista efecte secundare dăunătoare, însă a spus că „nu există absolut niciun motiv pentru a pune la îndoială mecanismul de bază al vaccinării”.

Citește și: Marcel Ciolacu, scrisoare către Președintele Klaus Iohannis: ‘Vă solicit să cereți Guvernului să slujească interesul public, nu interesul de partid’

„Dacă ar fi să aleg cea mai bună invenţie din istorie, aş alege vaccinurile”, a spus Harari.

Pentru a lansa campania de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19, premierul israelian Benjamin Netanyahu intenţionează să fie primul care va primi vaccinul sâmbătă seara şi speră că acest lucru va încuraja mulţi cetăţeni să-i urmeze exemplul, în condiţiile în care numeroase persoane se tem sau sunt sceptice în legătură cu vaccinul împotriva noului coronavirus, potrivit sondajelor.

Citește și: Mesaj de ultimă oră al lui Klaus Iohannis! ‘Stați acasă cu familia!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.