Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cîmpeanu explică cum se va aplica decizia de a reduce numărul elevilor în clase în context pandemic

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației a fost întrebat, joi, la finalul ședinței Executivului, referitor la decizia de a reduce numărul elevilor din clase, cum va asigura Ministerul Educației normele sanitare pentru a asigura protecția copiilor împotriva infectării cu COVID-19 ținând cont că există școli în marile orașe în care elevii învață în două sau chiar 3 schimburi.

„Măsura reducerii numărului de elevi în clase este luată în beneficiul calității educației. În acaestă perioadă de criză sanitară ajută și din perspectiva respectării normelor sanitare, mă refer și la o distanțare adecvată și la celellate reguli sanitare care trebuie respectate. Deci nu e o măsură care vine pe contrasens, ci este o măsură care vine să sprijine din această perspectivă”,  a răspuns Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a precizat însă că altele sunt problemele

„Din perspectivă financiară odată ce Guvernul a aprobat un plus de 3.500 de posturi tocmai pentru a asigura resursa umană necesară prin creșterea numărului de formațiuni de studiu. Mai apoi avem o altă problemă cu resursa umană calificată, capabilă și cel mai greu de rezolvat va fi problema infrastructurii pentru că în centrele suprapoulate există într-adevăr școli în care se învață în două schimburi și din păcate școli în care se învață chiar în 3 schimburi - avem în București câteva situații de acest gen”, a spus Cîmpeanu.

 

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.