Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Ciocniri violente între migranţi şi poliţie în sudul Mexicului

ksat.com
migranti mexic

Ciocniri între zeci de migranţi furioşi şi poliţie au avut loc marţi în oraşul Tapachula din sudul Mexicului, în timp ce autorităţile ţin migranţii în aşteptare luni de zile pentru a primi aprobarea de liberă trecere prin Mexic până la graniţa cu Statele Unite, relatează miercuri Reuters.

Migranţii, majoritatea din Haiti şi Africa, demonstrează la Tapachula, lângă graniţa Mexicului cu Guatemala, de aproape o lună, iar marţi protestele au devenit violente după ce migranţii au aruncat cu pietre şi au lovit cu pumnii membri ai Gărzii Naţionale militarizate şi poliţiei, conform Agerpres.

Situaţia "a scăpat complet de sub control pentru că oamenii sunt foarte disperaţi", a declarat Irineo Mujica, un activist pentru drepturile omului care a sprijinit mobilizările migranţilor mai mulţi ani. "Mulţi dintre ei aşteaptă luni de zile permisiunea de a părăsi oraşul", a adăugat el.

Institutul Naţional pentru Migraţie a emis un comunicat condamnând "demonstraţiile violente" din faţa instalaţiilor sale de la Tapachula. Agenţia a declarat că aproximativ 100 de migranţi din Cuba, Haiti şi Africa au protestat în încercarea de a-şi asigura programări mai devreme pentru procesarea imigrării.

În fiecare an, sute de mii de migranţi, în mare parte din America Centrală, fug de violenţa şi sărăcia de acasă şi traversează Mexicul în eforturile de a ajunge în Statele Unite.

Cei care sosesc în oraşele de la graniţa de sud a Mexicului trebuie să aştepte pentru permise de traversare a Mexicului sau răspunsuri la solicitările lor de azil pentru a rămâne în Mexic.

Biroul Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a cerut autorităţilor mexicane să caute mai multe opţiuni pentru a evita blocajele din oraşe precum Tapachula.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.