Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ciocniri violente la Berlin la protestul anti-mască: aproape 200 de persoane au fost arestate; 2.200 de polițiști au fost scoși în stradă

Berlin, proteste 18.11.2020

UPDATE: Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu protestatarii adunaţi în centrul Berlinului, iar aproximativ 200 de manifestanţi au fost reţinuţi de forţele de ordine, afirmă surse citate de publicaţia Die Welt şi de site-ul Tagesspiegel.de. Protestele au izbucnit în centrul Berlinului, în apropierea sediului Parlamentului Germaniei, dar şi în alte zone din oraş. Potrivit autorităţilor, la mitinguri participă între 5.000 şi 10.000 de persoane, relatează Mediafax.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Peste 100 de persoane au fost reţinute în legătură cu protestul de la Berlin împotriva restricţiilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, informează poliţia, citată de dpa. Numărul a ajuns la trei cifre, luând în considerare şi reţinerile de scurtă durată, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, informează Agerpres.

Poliţia utilizează în continuare tunuri cu apă într-o tentativă de a-i dispersa pe protestatari, dintre care mulţi refuză să poarte măştile impuse de autorităţi din cauza pandemiei. Unii dintre ei au avut ciocniri cu poliţia.

Poliţiştii au anunţat că au fost atacaţi cu spray-uri cu piper de demonstranţi, precum şi cu sticle, pietre şi artificii.

Purtătoarea de cuvânt a poliţiei i-a descris pe demonstranţi drept "foarte încăpăţânaţi", dar a spus că dispersarea lor continuă "încet, într-un mod neagresiv", întrucât în mulţime se află şi copii.

Citește și: Cazul de la Neamț se poate repeta și la Brăila! Președintele PNL, după ce mai multe spitale nu au autorizație la incendiu: 'Sper să ne ferească Dumnezeu'

Până la 2.200 de poliţişti au fost desfăşuraţi în capitala Germaniei pentru a-i dispersa pe protestatari.

Între timp, parlamentarii germani din camera inferioară au adoptat o lege care care va întări capacitatea guvernului de a impune restricţii în timpul pandemiei de coronavirus, principalul motiv al protestului de la Berlin.

Citește și: Bistrița intră în carantină: incidența cazurilor este de 9,1 la mia de locuitori

Legea, propusă de coaliţia de la guvernare a Angelei Merkel, a fost adoptată cu 415 voturi pentru şi 236 împotrivă, a declarat Wolfgang Schaeuble, preşedintele camerei inferioare a Bundestagului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.