Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ciolacu: 'Am trecut de la o economie bazată pe consum la creștere economică bazată pe investiții'

captură TV
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în prima zi de campanie electorală, la un eveniment de lansare a candidaţilor PSD Brăila, că pentru prima oară România a trecut de la o economie bazată pe consum, la o economie cu o creștere economică bazată pe investiții.

„România, o perioadă foarte lungă, a fost bazată pe o economie de consum. Mai mult, au venit, și fără să supăr pe nimeni, mai ales pe partenerii noștri de guvernare, au fost cei doi ani catastrofali pentru România și gestionați foarte neprofesionist, ca să fiu elegant. Au avut opt luni de zile de guvernare de dreapta. Cu adevărat, după pandemie, după ce au împrumutat țara cu vreo 200 de miliarde, oameni buni, știu că atunci au fost zeci de opinii dacă să intrăm sau nu la guvernare, să fim mai orgolioși și să luăm noi din prima prim-ministrul, fiindcă nu merită să intrăm. România era într-o direcție greșită. România, pe lângă criza pandemică, pe lângă criza economică, pe lângă criza energetică, pe urmă, imediat, pe lângă criza de securitate în ceea ce privește războiul din Ucraina, ar fi intrat într-o criză socială. Culmea, parcă cineva și-ar fi dorit să se întâmple acest lucru, pentru că erau și sunt ultimii ani și ultima speranță de dezvoltare a acestei țări!

Așa cum sunt crizele suprapuse, și fondurile, de această dată, fondurile europene din exercițiul financiar trecut, unde împreună cu Adrian Câciu am finalizat cu o absorbție de aproape 97%, avem fondurile din PNRR cu reformele, mai ales că aceste fonduri se referă la învățământ și la sănătate, servicii pe care trebuie să le dezvoltăm în sfârșit, dacă vrem ca frații și nepoții noștri să se întoarcă în România și, în ultimul rând, fondurile din exercițiul financiar actual. Această campanie electorală este, de fapt, despre performanța administrativă, despre fonduri europene și despre viitorul României. Sunt ultimii ani în care România se poate dezvolta într-un mod accelerat. Este normal că am convins Comisia Europeană și în ceea ce privește deficitul, pentru că, pentru prima oară, am trecut de la o economie bazată pe consum, am trecut la o economie cu o creștere economică bazată pe investiții. Pentru prima oară s-a văzut foarte clar direcția banilor europeni și a banilor din bugetul de stat. În primele patru luni ale acestui an am avut investiții și plăți efectuate de 41 de miliarde de lei. Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României acest lucru. Acum câțiva ani vorbeam de această sumă, întregul buget de investiții al României. Aceasta face diferența!

Această sustenabilitate venită pe investiții, care imediat s-a văzut și în creșterea economică, trebuie cumva transferată în creșterea nivelului de trai și nu în ultimul rând în serviciile oferite românilor. Trebuie în acest moment să venim cu liantul dintre o economie pe consum către o economie pe producție. Nu poți să ai investiții și nimeni nu vine în acest moment să facă investiții dacă tu, statul român, nu investești în infrastructură, astfel încât rentabilitatea business-ului pe care îl vor face în România să fie cea așteptată de investitori. Nu există în afaceri Crucea Roșie. Toată lumea investește ca să câștige bani. Dar acești bani se și reîntorc pe urmă către români”, a declarat Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.