Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Ciolacu intervine în conflictul care a pus PNL pe jar: 'Ar trebui să ne cântărim foarte bine vorbele'

ciolacu psd pnl

Marcel Ciolacu, președintele PSD, intervine în conflictul dintre Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu și atrage atenția că astfel de episoade afectează România.

„E o perioadă în care mai cedează și nervii. Ar trebui să ne cântărim foarte bine vorbele ca politiceni, mai ales dacă ocupăm o funcție în Guvernul României sau suntem europarlamentari. Dacă extrapolez acum, aș putea spune că PNL este rusofil, dacă mergem pe o logică de rea-credință. Este totuși membru al coaliției. Cred că trebuie să fim foarte atenți. Nu este un val, nu este un fenomen rusofil în România. Nu a fost niciodată. România a știut foarte bine cu cine are de a face. În decursul istoriei noi, românii, am înțeles foarte bine cum trebuie să ne relaționăm față de Rusia. S-au făcut prea multe nedreptăți României și românilor ca să uităm acest lucru. În decursul istoriei, indiferent că am avut un dictator sau a fost democrației, am învățat foarte bine lecția. Nu va exista în România un fenomen rusofil”, a declarat Ciolacu, la Digi24.

Întrebat la ce s-a referit Rareș Bogdan când a afirmat că Aurescu a fost numit în funcție de „stat”, liderul PSD a răspuns: „El este în măsură să ofere explicații. Domnul Rareș Bogdan a fost jurnalist, poate așa e discursul domniei sale. Toate aceste supape și crăpături nu fac bine românilor într-o astfel de perioadă încă tensionată.”

Marcel Ciolacu a mai precizat că este atributul premierului Ciucă să propună o eventuală remaniere, dar nu au existat discuții în acest sens.

„Eu am ținut foarte mult la o distanțare instituțională. Atribuțiile președintelui Camerei sunt diferite de cele ale prim-ministrului. După 30 de ani, poate ne vedem fiecare locul. Atributul schimbării unui ministru îl are domnul Nicolae Ciucă. Nu a venit cu o propunere în coaliție. Important e să nu repetm greșeli. Am avut un insucces cu aderarea la Spațiul Schengen. Trebuie să vedem de ce am avut acest insucces”, a mai declarat Ciolacu.

Conflictul Rareș Bogdan - Bogdan Aurescu

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, referindu-se la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, că nu el sau PNL a decis ca acesta să ocupe funcţia de şef al diplomaţiei din România, ci statul. Europarlamentarul liberal a afirmat, de asemenea, că ar schimba mai mulţi miniştri. Întrebat dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi şeful lui direct, europarlamentarul a răspuns negativ. ”Eu? Nu. Aş mai concedia încă câţiva miniştri”.

În replică, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat pentru Digi24.ro că nu îl interesează părerile lui Rareş Bogdan. ”Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac - e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”, a argumentat Aurescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.