Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Ciolacu promite teroare pentru evazioniști, după ce restricțiile pe cash au fost eliminate

Captura FB
Ciolacu 282

Premierul Marcel Ciolacu promite că ANAF va fi moderniată și va putea identifica orice tentativă de fraudare a bugetului de stat.

Iată ce a declarat Ciolacu în ședința de guvern:

Vom folosi cea mai modernă tehnologie pentru a-i identifica pe cei care nu își plătesc taxele. Avem un singur scop , transformarea Fiscului într-o unitate sigură și capabilă să descopere orice sumă de bani ilegală.

Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă pentru firme va fi de maxim 50.000 de lei, iar avansul spre decontare va fi 1.000 de lei pe zi.

Chiar dacă principiile enunțate erau corecte, în viața reală se produceau situații greu de rezolvat. Am vorbit cu reprezentanții sistemului bancar, cât și cu micii comercianți din piețe, cu mari antreprenori, dar și cu familii care au o microintreprindere.

Concluzia unanimă este că economia noastră nu este încă pregătită pregătită să funcționeze cu mai puțin numerar. În special în mediul rural, unde bancomatele sunt rare și lumea folosește mai mult cash.

În egală masură însă, vreau să eliminăm toate portițele prin care se face evaziune fiscală în România. Fără bani nu putem avea un sistem de sănătate puternic, un sistem de învățământ performant și autostrăzi ca în Occident.

De aceea, vom folosi cea mai modernă tehnologie pentru a-I identifica pe cei care nu-și plătesc taxele și fraudează bugetul cu sume imense. M-am întâlnit zilele trecute cu conducerea unei companii românești devenită lider mondial în automatizarea software, iar scopul acestei întâlniri a fost unul singur: transformarea Fiscului într-o unitate digitală eficientă și capabilă să descopere orice sumă de bani nelegitimă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.