Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Considerat de mulți cel mai avansat stat din lume, Singapore a aprobat vaccinul împotriva COVID-19 de la Pfizer-BioNTech

stiripesurse.ro
singapore

Singapore a anunţat luni că a aprobat vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat în colaborare de companiile Pfizer din Statele Unite şi BioNTech din Germania, astfel încât primul lot de doze este aşteptat să sosească la sfârşitul anului, relatează EFE.

Premierul din Singapore, Lee Hsieng Loong, a făcut acest anunţ într-un mesaj televizat în care a precizat că primele doze de vaccin vor sosi în cursul lunilor viitoare pentru a se imuniza împotriva noului coronavirus majoritatea populaţiei adulte în cel de-al treilea trimestru al anului 2021, scrie agerpres.ro.

Citește și: George Simion, dezvăluire de la consultările cu Klaus Iohannis! Solicitare către președinte!

"Cabinetul meu şi cu mine, inclusiv cei vârstnici, ne vom vaccina curând. Aceasta pentru a demonstra că inclusiv pentru persoanele mai în vârstă, ca mine, vaccinurile sunt sigure", a spus premierul Lee, în vârstă de 68 de ani.

Lee, care a afirmat că ţara sa se numără printre primele ce vor primi vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, a precizat că viitoarea campanie de vaccinare va fi "voluntară" şi "gratuită" pentru conaţionali şi pentru persoanele cu şedere îndelungată.

Citește și: Ultimă oră! Diana Șoșoacă (AUR) l-a sfidat pe Klaus Iohannis!

Autorităţile din Singapore, o ţară care a înregistrat 58.000 de contagieri şi 29 de decese de COVID-19 de la debutul pandemiei, vor urma un plan de vaccinare pus la punct de un comitet de medici şi de experţi.

Potrivit premierului Lee, ţara sa a alocat 75 de miliarde de dolari (617 miliarde de euro) pentru acorduri de cumpărare de vaccinuri de la diferite companii farmaceutice, inclusiv de la cea americană Moderna şi de la Sinovac din China.

Citește și: Ludovic Orban, despre renunțarea la Șefia Camerei Deputaților: Sunt dispus să duc negocierile în mandatul dat de partid

Anunţul premierului coincide cu relaxarea măsurilor de restricţie impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19, de la 28 decembrie, dată de la care vor fi permise reuniunile de până la opt persoane, la adunările sociale şi de familie, în loc de maximum cinci în prezent.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech a fost, de asemenea, aprobat de Marea Britanie, Bahrein şi SUA, în timp ce Rusia şi China au început deja campanii de vaccinare parţială cu propriile vaccinuri dezvoltate de companii farmaceutice locale.

Citește și: Vești pentru persoanele cu aceste tipuri de alergii! Recomandari cu privire la vaccinul Pfizer .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.