Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Contrabandiști de țigări opriți cu focuri de armă de polițiști, la frontiera cu Ucraina

politiadefrontiera.ro
contrabandisti

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au fost nevoiţi să facă, la sfârşitul acestei săptămâni, uz de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări la frontiera cu Ucraina, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Dorohoi, au observat pe raza localităţii Dersca mai multe persoane, care transportau colete voluminoase cu ţigări.

În momentul în care au fost depistate de către poliţiştii de frontieră, persoanele au abandonat coletele cu ţigări şi s-au dispersat in direcţii diferite, potrivit Agerpres.

"Colegii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale. În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reuşit reţinerea unei persoane, cetăţean român, în vârstă de 23 de ani", a afirmat Răcnea.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au observat într-o altă misiune, desfăşurată pe raza localităţii Hilişeu Crişan, mai multe persoane, care transportau colete voluminoase cu ţigări dinspre linia de frontieră către interiorul teritoriului naţional.

Şi în acest caz, persoanele au abandonat coletele cu ţigări şi s-au dispersat in direcţii diferite. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de armă în plan vertical, fără însă ca persoanele implicate să fie prinse.

"În ambele cazuri, au fost anunţate autorităţile de frontieră din Ucraina pentru cercetarea în comun a evenimentelor. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate", a precizat Răcnea.

Cantitatea de ţigări confiscată în urma acestor acţiuni este de 4.980 de pachete, în valoare de 50.092 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.