Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cum a trăit meciul bunica din Vaideeni a Biancăi Andreescu finala de la Indian Wells

Indian Wells
Bianca Andreescu

Finala turneului de tenis Indian Wells a fost urmărită de zeci de oameni la Căminul Cultural din Vaideeni, județul Vâlcea. Localnicii au încurajat-o, de la distanţă, pe Bianca Andreescu, jucătoarea canadiană a cărei familie îşi are origine în comună. Emoţii mari au fost şi în casa bunicii. Bătrâna de 84 de ani a gătit gogoşi, desertul preferat al Biancăi, şi a urmărit cu sufletul la gură meciul nepoatei scrie digi24.ro.

„Am văzut multe în căminul acesta, dar meci de tenis nu credeam că o să văd. Mare, mare victorie. Ne vedem la Roland Garros aici”, spune un tânăr din comună.

„Până la urmă, a învins tinereţea şi experienţa a rămas în planul doi. Suntem fericiţi că-i a noastră, că-i de aici, din Vaideeni. Ne pare rău că nu poate juca pentru România”, mărturisește un alt localnic.

Citește și: Ieșire de ultim moment a lui Florin Călinescu! Vedeta PRO TV râde de Liviu Dragnea

„Românca noastră! Am fost şi la Fed Cup la Cluj, când a jucat. Am susţinut-o cu jumătate de inimă pentru că jumătatea cealaltă bătea pentru România. Eu cred că va ajunge numărul 1 mondial”, spune Cătălin Sîiulescu, unchiul Biancăi.

A fost o victorie uriaşă a tinerei Bianca Andreescu în finala turneului de tenis Indian Wells 2019. La doar 18 ani, jucătoarea canadiană de origine română a câştigat competiţia considerată cea mai mare după cele patru turnee de Grand Slam. Venită de pe locul 60, Bianca Andreescu a învins-o cu 6-4, 3-6, 6-4 pe Angelique Kerber, fost lider mondial. Meciul a fost urmărit cu mari emoţii la Vaideeni, în Vâlcea, comuna în care Bianca şi-a petrecut câţiva ani ai copilăriei.

„Pentru toţi fanii mei din România vreau să spun mulţumesc că sunteţi cu mine şi vă iubesc!”, a spus Bianca Andreescu duminică, după câștigarea Indian Wells 2019.

„Termina cu tenisul şi ea venea şi da cu mingea în perete din grădină. Aşa a iubit mingea asta: Eu, cu mingea, joc tenis. Bine, mamă, dacă joci tenis”, povestește Nica, bunica Biancăi. „Dar e departe. Asta e...”, adaugă ea cu un oftat reținut.
- Asta vă doare, că e departe.
- Da!

După un meci greu, de peste două ore, Bianca Andreescu, 18 ani şi locul 60 în clasamentul mondial, a învins-o pe mult mai experimentata Angelique Kerber, 31 de ani şi locul 8 în lume.

Bianca Andreescu s-a născut în Canada, pe 16 iunie 2000. Părinţii săi au revenit în România, pentru câţiva ani, când ea era copil. A descoperit tenisul aici, la 7 ani, înainte ca familia să se stabilească definitiv în Canada.

Anul acesta a câştigat 28 de meciuri şi a pierdut doar 3. Victoria de la Indian Wells i-a adus 1,3 milioane de dolari şi 1.000 de puncte WTA. De luni, Bianca Andreescu se află pe locul 24 în clasamentul mondial.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.