Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cum îşi pot prezenta cetăţenii ideile la conferinţa privind viitorul Europei

Inquam Photos / Octav Ganea
Europa steaguri drapele

„Conferința privind viitorul Europei” a fost lansată oficial, în data de 9 mai, printr-o ceremonie la Parlamentul European de la Strasbourg.

Lansarea a avut loc în prezenţa președintelui Franţei, Emmanuel Macron, președintelui Parlamentului European, David Sassoli, premierului portughez António Costa, a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi a altor oficialităţi.

Evenimentul inaugural a fost punctul central al manifestărilor organizate de Ziua Europei și a urmat lansării platformei digitale multilingve a conferinței (în aprilie), platformă prin care cetăţenii europeni îşi pot prezenta recomandările.

„Platforma digitală este punctul central al conferinței: este modalitatea dumneavoastră de a vă implica și de a lua cuvântul în cadrul conferinței. Aici puteți să vă împărtășiți ideile despre Europa și schimbările care trebuie să se întâmple, să vedeți ce au de spus alții, să găsiți evenimente în apropierea dumneavoastră, să vă organizați propriul eveniment și să urmăriți progresele și rezultatele conferinței”, menţionează oficialii europeni.

„Conferința privind viitorul Europei” reprezintă o serie de dezbateri și discuții organizate la inițiativa cetățenilor, care îi vor permite fiecărui european să își împărtășească ideile și să contribuie la clădirea unui viitor comun.

Dezbaterile vor acoperi subiecte precum: lupta împotriva schimbărilor climatice, inegalitatea socială, solidaritatea intergenerațională, perturbările provocate în societate și la locul de muncă de inovațiile tehnologice, rolul Uniunii Europene pe scena globală, fundamentele democratice ale Uniunii, drepturile și valorile europene.

Concluziile conferinţei vor fi prezentate în primăvara anului 2022, conform basilica.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.