Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Dacian Cioloș are SOLUȚIA pentru facturile mari la energie: 'Există o soluție: măsuri cu impact direct pentru consumatori'

Inquam Photos / George Calin
Dacian Ciolos

Liderul USR, Dacian Cioloș, susține că există o soluție pentru criza facturilor la energie. El cere reducerea TVA în privința energiei.

„Există o soluţie pe care noi, USR, am propus-o încă de atunci, din toamnă: măsuri care să aibă un impact direct în reducerea preţului pe care îl plătesc consumatorii, şi anume reducerea TVA. Noi am propus atunci de la 19 la 5%, pe o perioadă determinată şi, la fel, eliminarea plăţii acelui certificat de emisii de carbon, certificatul verde, care şi el apare acum în facturi. Astfel de măsuri sunt foarte clare, e foarte clar cum pot fi ele să fie aplicate, au un impact direct şi imediat asupra preţului pe care-l plăteşte consumatorul final, pe când măsurile care au fost adoptate atunci sunt complicate, nu a fost clar încă de atunci cum vor fi ele aplicate, care sunt regulile şi iată că în momentul de faţă suntem în situaţia în care autoritatea a luat nişte decizii, dar nu pare să aibă pârghiile de a controla şi de a urmări felul în care aceste măsuri sunt implementate.

Noi ştim că preţurile cresc şi că cetăţeanul, consumatorul final, trăieşte nişte drame, deja de câteva luni de zile. Deci, nu ştiu de ce a trebuit să aşteptăm atâtea luni de zile, ca să vedem cum pică drobul de sare, şi anume că acele măsuri nu se traduc în preţuri, când puteam de la început, din toamnă, să luăm acele măsuri pe care USR le-a susţinut şi văd că acum şi domnul Ciolacu vorbeşte de reducerea TVA şi premierul. Dar dacă noi le adoptam de atunci şi nu era mândria aceea: 'nu, măsurile PSD-ului sunt bune, lăsaţi-le pe celelalte', ca să revenim acum la două luni, trei luni, să ne dăm seama că, de fapt, ce a fost adoptat atunci a fost şi complicat şi lipsit de claritate şi, iată, şi ineficient pentru cetăţenii care plătesc preţuri mari”, a spus Dacian Cioloș la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.